ALERTA in tara! Coronavirus in Romania: cazuri inregistrate pana in prezent

Autor: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 09:55
coronavirus

UPDATE 12 februarie - alerta in Romania dupa ce un tanar din Resita s-a prezentat la spital cu simptome specifice infectarii cu coronavirus.

Panica a fost mare din cauza faptului ca barbatul, de profesie asistent medical, s-a intors recent din Germania, unde a ingrijit 4 persoane infectate cu coronavirus. Potrivit DSP Timis, primele rezultate ale analizelor arata ca acesta nu este purtator al virusului.

UPDATE 10 februarie- coronavirus in Romania: doi romani intorsi din China sunt tinuti in carantina la Bucuresti.

Gabriela Firea a anuntat, luni, ca Primaria Capitalei a pus la dispozitie un spatiu in care vor sta in carantina timp de 14 zile romanii intorsi din China, pentru a vedea dacă au coronavirus. Doi romani sunt deja in carantina, detalii complete aici.

UPDATE 4 februarie: ne apara sau nu masca medicala de coronavirus? Potrivit specialistilor, aceasta nu reprezinta cea mai eficienta metoda de protectie.

Cititi informatii complete aici.

UPDATE 29 ianuarie: Alerta de coronavirus in Cluj dupa ce o stewardesa a fost suspecta de infectare in urma interactiunii cu doi colegi la care s-a confirmat prezenta virusului.

Stewardesa a venit in Romania de la Varsovia, ca pasagera, iar dupa aterizare niciun pasager din avion nu a coborat pana la sosirea echipajelor de urgenta.

In urma investigatiilor ministrul sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca stewardesa nu este infectata cu coronavirus. Se pare ca tanara avea o simpla raceala.

Mai multe detalii aici.

UPDATE 28 ianuarie: tanarul internat la Bacau nu este infectat cu coronavirus, potrivit Ministerului Sanatatii. Detalii complete AICI.

UPDATE 27 ianuarie: O posibila infectare cu coronavirus este semnalata in Romania.

Este vorba despre un tanar care s-a prezentat initial la sectia de urgente a Spitalului din Bacau.

Tanarul de 24 de ani a revenit in Romania din China, in urma cu 8 zile.

"A acuzat febra inclusiv in avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrila. In schimb a tusit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi si un efect secundar al acestei tuse.

"A fost introdus in camera de izolare, i se efectueaza toate investigatiile necesare, s-a luat legatura si cu Institutul Matei Bals, asteptam rezultatele", a declarat Alin Nastasa, directorul Directiei de Sanatate Publica Bacau.

Tanarul a fost adus in cele din urma in Bucuresti, pentru investigatii amanuntite.

Numarul persoanelor infectate cu coronavirus, cea mai noua amenintare pentru sanatate la nivel mondial, a inregistrat cresteri alarmante in ultimele zile.

Potrivit lui Gabriel Leung, seful unei echipe de cercetatori din Hong Kong, numarul persoanelor infectate, care se afla inca in perioada de incubatie este de 44.000 in prezent, doar in China.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cifra este alarmanta, iar numarul de suspecti s-a dublat in ultimele 24 de ore, potrivit celor mai recente date.

Se cer masuri draconice pentru stoparea propagarii virusului.

Citeste si: Ce este coronavirus: cum iti dai seama ca il ai si cum te protejezi

Coronavirus in Romania: cazuri la nivel national

In Romania virusul coronavirus nu a ajuns inca in mod oficial, nefiind semnalat niciun caz pana in prezent.

O alarma falsa s-a raspandit ieri, cand un pasager israelian a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni si dus la Institutul Matei Bals, suspect de gripa.

Imediat s-a spus ca acesta ar avea coronavirus. Informatia a fost dezmintita ulterior de Raed Arafat

"Pasagerul a fost in China acum trei luni, aceasta este informatia pe care o am. Deci nu este cu coronavirus. Confirmati informatia cu cei de la ministerul Sanatatii", a declarat Raed Arafat.

Autoritatile intentioneaza montarea unor scannere termice in aeroporturile din Romania, care sa detecteze pasagerii care au febra.

Citeste si: Totul despre gripa: ce sa faci ca sa nu te imbolnavesti, simptome gripa si tratament

Coronavirus in Romania: 25 de romani care au fost in China revin marti in tara

Autoritatile pregatesc masuri speciale pentru cei 25 de romani care revin marti din China, pe aeroportul Otopeni.

Este vorba despre ansamblul folcloric Mioveni, care in acest moment se afla in Beijing.

Un alt grup de instrumentisti care a stat 50 de zile in China, inclusiv in regiunes Wuhan, a revenit pe data de 24 ianuarie in Romania.

"Turneul in China a inceput in data de 3 decembrie si s-a terminat in data de 20 ianuarie. Nu am stiut, la inceput, absolut nimic despre virus si nici nu exista acea problema de care am auzit abia cand am ajuns acasa.

"Am fost in acel oras, dar am fost la inceput, pentru a pune viza de sedere. Am stat o zi. In perioada in care s-a declansat virusul nu am trecut pe acolo.

"Oamenii acolo merg cu masti pe strada pentru ca aerul este poluat si majoritatea poarta pe strada sau in incaperi acele masti, ceea ce am facut si noi. Am purtat masti pentru a ne feri de aerul poluat", a declarat unul dintre instrumentisti.

Numarul de decese provocat de coronavirus

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, la nivel global pana in prezent s-au inregistrat 2.061 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus si 56 de decese.

Distributia victimelor este urmatoarea:

- China continentala 2.019 cazuri, din care 56 decese;
- Thailanda- 6 cazuri;
- Japonia- 3 cazuri;
- Macao- 2 cazuri;
- Coreea de Sud- 3 cazuri;
- Hong Kong- 5 cazuri;
- Taiwan- 3 cazuri;
- Singapore- 4 cazuri;
- Malaysia- 3 cazuri;
- Nepal- 1 caz;
- Vietnam- 2 cazuri;
- Statele Unite- 2 cazuri;
- Canada- 1 caz;
- Franta – 3 cazuri.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.