ALERTA! Judetul Neamt, INGROPAT sub nameti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 13:05

De azi-noapte, o liniste surda s-a asternut peste satul nemtean Valeni.

Ninsorile si viscolul au ingropat, pur si simplu, zeci de case, iar drumul de acces a fost blocat. Pe-un vant de sufla pana si tirurile de pe sosea, nu ne mai miram ca nici macar utilajele de deszapezire n-au putut sa razbeasca. Si cei de la ISU, in care atatia oameni din Valeni si-au pus nadejdea, au facut cale intoarsa. Sulurile de zapada, tranformate in ziduri groase, inalte de doi metri, n-au lasat pe nimeni sa treaca de ele.


La scurt timp dupa ce am vorbit cu primarul, am aflat ca o alta localitate a capitulat in fata viscolului. Dulcesti, Neamt, casa pentru 200 de familii a fost inconjurata de nameti de netrecut. Imaginati-va ce iarna grea au de infruntat cei din Moldova. Drumul care leaga orasul Piatra-Neamt de Roman a fost inchis pentru tiruri, semn ca situatia s-a inrautatit.
Pe un alt drum, un sofer sta cu tirul in zapada de ieri seara.
Pe toate soselele din Neamt inca se circula infiorator. De ce? In primul rand din cauza viscolului, dar si din ignoranta autoritatilor, spun soferii.

Ca la fiecare zapada, utilajele de deszapezire apar, timid, in unele locuri, chiar si la intervale de cate o ora. Aceeasi iarna furioasa a paralizat intreg judetul Vaslui. Rau e ca pe drumurile albe, doua ambulante ce transportau pacienti au ramas inzapezite. La fel s-a intamplat si in judetul Buzau, unde o alta salvare, n-a mai apucat sa ajunga la un schit, unde bebelusul preotului avea nevoie de ajutor.
Cei de la ISU au trimis in zona un autovehicul cu senile ca sa deschida drumul medicilor. Alte patru ambulante au incremenit intre Craiova si Segarcea. Si tot in Dolj, in Marza, un microbuz plin cu copii n-a mai putut inainta prin troiene.

In judetul Calarasi alte sute de suflete fac de veghe in fiecare noapte. Zapada cazuta iarna trecuta i-a blocat in case pe locuitorii din Calareti mai bine de doua saptamani.
Izolati de restul lumii fara hrana si lemne pentru foc. Cat despre animale, tot satul s-au asigurat de data acesta ca nu va mai sta cu teama ca se vor prapadi din cauza gerului. Anul trecut, localnicii s-au vazut nevoiti sa sape santuri prin nameti, ca sa ajunga la grajduri. Daca oamenii sa tem ca ar putea fi uitati sub zapezi, autoritatile promit ca vor interveni cu utilajele de cate ori va fi nevoie.
Mai mult- vor imparti alimente celor ramasi fara provizii.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.