Alertă la o grădiniță: 26 de copii, duși de urgență la spital. Ce au descoperit medicii

Autor: Alina Petre
Actualizat: 08 iun 2023, 03:40

Alertă la o grădiniță din țară

Alertă la o grădiniță din țară, 26 de copii au fost duși de urgență la spital. Ce au descoperit medicii.

Alertă la o grădiniță din țară, 26 de copii au fost duși urgență la spital. Ce au descoperit medicii.

Citeste si: Anca Ciota a strălucit la botezul fiului ei. Cât a costat rochia pe care prezentatoarea a purtat-o la fericitul eveniment

26 de copii, duși de urgență la spital

Este alertă la o gradiniță din Satu Mare, după ce 26 de copii au ajuns la spital după ce au prezentat simptome asemănătoare unei toxiinfecții alimentare sau a unei infecții virale.

Inspectorii de sănătate publică din județul Satu Mare au început verificările.

Copiii cu probleme medicale au vârste cuprinse între 3 şi 5 ani. Printre eu sunt mai mulţi preşcolari, din două grupe de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Carei, au ajuns, joi, la spital, cu probleme medicale, nouă dintre ei fiind internaţi la Secţia de pediatrie. 

"Am fost sesizaţi în această dimineaţă că mai mulţi copii au avut vărsături şi diaree.

Sunt nouă copii din grupa 1 şi 17 copii din grupa a doua. Din discuţiile cu cei de la Spitalul din Carei, nouă copii au rămas internaţi la Pediatrie. Am trimis pe teren o echipă care să ridice probe, inclusiv de la personalul grădiniţei"
, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai.

Momentan nu se ştie cu exactitate cauza, dacă este vorba despre o toxiinfecţie alimentară sau despre un virus.

Vor fi recoltate probe atât din alimentele primite de copii, cât şi de pe suprafeţele din grădiniţă şi de la personalul instituţiei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O elevă din București a fost înjunghiată în prima zi de școală

O elevă din București a fost înjunghiată în prima zi de școală, de colega ei. Totul s-a întâmplat imediat după festivitatea de deschidere, într-o unitate școlară din Sectorul 1 al Capitalei.

Imediat după încheierea festivității de deschidere a anului școlar, o elevă din București a fost înjunghiată în prima zi de școală, de colega ei.

Anul școlar 2022-2023 a început cu stângul pentru o elevă din Sectorul 1 al Capitalei, după ce  o colegă a înjunghiat-o în picior.

Victima a primit imediat îngrijirile medicale și a fost stabilizată la scurt timp.

Eleva a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București și, din fericire, în prezent, aceasta se află în afara oricărui pericol.

Agresoarea a fost dusă la secție, împreună cu părinții ei, pentru audieri. Conform primelor informații, motivul conflictului ar fi fost unul mai vechi, legat de un băiat.

Citeste si: Momentul în care un copil este salvat de un câine- Imaginile au devenit imediat virale- Video

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.