Alertă medicală în România! Medicii pediatri sunt îngrijorați: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Autor: Ana Filip
Actualizat: 17 iun 2023, 00:05

Medicii pediatri din România se confruntă în această perioadă cu un val neobișnuit de cazuri de pneumonie la copii.

Încă de la începtul lunii septembrie, medicii pediatri de la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală s-au confruntat cu tot mai multe cazuri de pneumonie pe care de regulă le întâlneau pe perioada iernii. Potrivit news.ro, Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie la Spitalul de copii Victor Gomoiu din București, şeful secţiei clinice pediatrie 1 – secţie în care se tratează patologia respiratorie, a precizat faptul că medicii din spital se confruntă în această perioadă cu tot mai multe cazuri de pneumonie neobişnuite pentru luna această, care de regulă apăreau în perioada rece de iarnă.

Alertă medicală în România! Medicii pediatri sunt îngrijorați: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Cei mai afectați sunt se pare copiii mai mari, a explicat medicul. În prezent, în Spitalul de copii Victor Gomoiu din București sunt internate în jur de 20–25 de cazuri de copii cu pneumonie, iar mulţi având nevoie vitală de mască de oxigen.

Citeste si: Pneumonia misterioasă a făcut noi victime- 6 persoane au murit. S-a descoperit cauza îmbolnăvirilor

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie, o patologie care seamănă foarte mult cu patologia de iarnă, cu forme de boli respiratorii joase, adică pneumonii, bronşiolite la copiii mici, cu forme severe, cu insuficienţă respiratorie acută la copii cu vârste variate, de obicei cei vulnerabili erau sugarii şi copiii mici. Acum avem copii cu insuficienţă respiratorie, copii de 5 ani, preşcolari, şcolari mici, neobişnuit.

Probabil că patologia este favorizată de reluarea şcolii, în momentul în care ei merg la şcoală reiau colectivităţile şi nu merg strict în colectivitatea clasei, merg la cluburi, merg la cercuri, fiecare are aria lui de preocupări şi atunci vin în contact, o dată la şcoală, pe urmă cu cei de la judo, cu cei de la pictură, cei de la pictură merg în altă parte şi atunci transmiterea din punct de vedere epidemiologic este mult mai mare”, a

declarat Dr. Ana Maria Daviţoiu, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Vaccinul împotriva variolei maimuței a ajuns în România. Țara noastră a primit primele doze de ser