Alertă meteo de vreme severă! Ger, ninsori și vânt puternic! Care sunt zonele vizate

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 10 ian 2022, 11:16

Cod galben de vânt puternic în mai multe zone

Sursa: pexels.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de vreme severă luni, 10 ianuarie 2022.

Avertizarea meteo de vreme severă este valabilă pentru întreaga țară. Totodată, meteorologii ANM au emis un cod galben de vânt puternic, valabil de astăzi, de la ora 14:00 până mâine, la ora 11:00.

Informarea meteo de vreme severă este valabilă de luni, 10 ianuarie, ora 10:00 până miercuri, 12 ianuarie, ora 10:00.

"În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15...25

l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).

Pe arii restrânse se va forma polei.

Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea", arată meteorologii ANM.

Citeste si: Prognoza meteo ANM duminică, 9 ianuarie 2022. Ninsori și ploi în toată țara

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cod galben de vânt puternic

Meteorologii ANM au emis luni, 10 ianuarie 2022 și un cod galben de vânt puternic, valabil pentru zonele de est și sud-est ale țării.

Codul este valabil între luni, 10 ianuarie, ora 14:00 și marți, 11 ianuarie, ora 11:00 și vizează și Capitala.

"În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60

km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60...70 km/h", arată ANM.

Mai multe zone din estul și sud-estul țării vor fi vizate de un cod galben de vânt și în ziua de miercuri, 12 ianuarie 2022. Capitala nu se află însă, momentan, printre acestea.

"Pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie) vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55...65

km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65...75 km/h", arată ANM.

Citeste si: Prognoza meteo ANM luni, 10 ianuarie 2022. Vreme geroasă în toată țara și ninsori abundente, inclusiv în București