Alertă meteo emisă de ANM: Cod portocaliu și galben de vijelii în nouă județe

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 mai 2024, 12:19

Alertă meteo emisă de ANM: Cod portocaliu și galben de vijelii în nouă județe

Sursa: Pexels.com

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis două alerte meteo, Cod portocaliu și Cod galben, pentru vijelii, care afectează nouă județe ale României.

Deși meteorologii au anunțat temperaturi ridicate în următoarea perioadă, se pare că 9 județe vor fi afectate de un cod galben și portocaliu de vijelii. 

Cod galben și porticaliu de vijelii

Alerta meteo Cod galben este valabilă în intervalul 16 mai, ora 10:00, și 17 mai, ora 23:00. În acest interval, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-65 km/h și temporar de peste 70-80 km/h.

Local și temporar, vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturile sunt în creștere: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 17 mai 2024

De asemenea, în Banat și sudul Crișanei, în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai), se așteaptă averse în general moderate cantitativ (15-20 l/mp) și descărcări electrice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Potrivit Antena3, Alerta meteo Cod portocaliu este valabilă în intervalul 16 mai, ora 21:00, și 17 mai, ora 12:00. În acest interval, în județul Caraș Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 80-85 km/h și temporar peste 90 km/h.

Cum va fi vremea vineri, 17 mai 2024

Vineri, temperaturile se anunță mai ridicate, iar vremea urmează să se încălzească. 

Citește și: Urmează să mergi pentru prima dată în camping? IATĂ cum să te pregătești corespunzător

Potrivit accuweather.com, vremea se va încălzi, deși în anumite zone ale României au fost emise avertizări de cod galben de intensificări ale vântului. Se așteaptă ca în această zi de vineri că existe un grad ridicat de instabilitate atmosferică, în special în regiunile din vestul țării. 

În Capitală, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 3 din 11, iar vântul va sufla cu 15 de km/h dinspre E. Temperatura maximă va fi de 19 de grade Celsius, iar cea minimă de 10 grade Celsius. Nu sunt șanse să apară precipitațiile.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?