Meteorologii sunt in alerta si anunta ca o furtuna puternica se indreapta spre Romania, aceeasi furtuna care afecteaza deja mai multe regiuni din Europa.
Citeste si: Vremea la munte in weekend: prognoza meteo pentru sambata si duminica
" Ceea ce aș spune că este mai ieșit din comun pentru iarna pe care o traversăm este faptul că mai tot timpul am avut influențe dinspre Europa de Vest, dinspre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Mediterană, foarte, foarte puțin dinspre Câmpia Rusă sau partea de nord a Europei, de acolo de unde ne vin nouă iarna masele de aer mai reci. Aș spune că mai degrabă acest lucru este mai ieșit din comun ”, a explicat Florinela Georgescu, la Digi24.
Furtuna care afectează Europa vine spre România
Vom schimba însă iarăși influența în privința pătrunderii maselor de aer deasupra țării noastre. Vom fi și noi în rând cu toate celelalte țări ale Europei în următoarele zile, sub influența unei furtuni care s-a dezvoltat deasupra Oceanului Atlantic, deja se vorbește de ea, pentru că a adus vânturi foarte puternice în țările Europei de Vest. Sunt deja coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în multe țări europene. Noi vom fi la extrema sud-estică a acestei furtuni, dar vom avea și noi în următoarele zile din nou intensificări ale vântului.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Furtuna în prezent se intensifică, este în plină evoluție spre Europa, noi suntem la marginea ei, dar îi vom sesiza și noi efectele, nu scăpăm, dar nici nu trebuie să ne panicăm”, a spus Florinela Georgescu.
„ În București, probabil de luni noapte se va simți o intensificare a vântului, vor apărea și precipitațiile, dar cele mai abundente precipitații vor rămâne totuși în partea de vest a țării.
Se va mai raci vremea sau vom scapa de iarna?
„E greu de spus că nu va mai veni niciun episod cu vreme mai de iarnă, pentru că am început să schimbăm aspectul de vreme o dată la două-trei zile. Circulațiile atmosferice sunt foarte rapide în această perioadă. Este posibil ca, după acest episod care va însemna o creștere de temperaturi în următoarele două zile, poate o scădere la jumătatea săptămânii, poate din nou o creștere spre sfârșitul săptămânii – este foarte posibil să continuăm în același stil, ceea ce înseamnă că ar mai putea apărea episoade în care vremea să fie mai rece și precipitațiile sub formă de ninsoare.
Dar atât timp cât continuăm să fim influențați mai degrabă dinspre Vest și Sud decât dinspre Nord și Est aș spune că rămânem, totuși, per ansamblu, într-un regim de vreme mai blândă” – a declarat Florinela Georgescu.
Citeste si: Prognoza meteo pe o luna. Vremea este deosebit de calda pentru aceasta perioada din an
Citeste si: Vremea in urmatoarele zile: cat mai ninge si cat de ger va fi in tara