Alertă meteo! Meteorologii au anunţat scăderi drastice ale temperaturii. România este lovită de un val de ger. Se vor înregistra temperaturi de -20 de grade

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 20 iul 2022, 16:00
Un val de ger loveşte România.

Meteorologii au anunţat că România este lovită de un val de ger, iar temperatura care se înregistrează în acest an în ţara noastră este de -20 de grade.

Iarna şi-a intrat în drepturi, gerul s-a năpustit asupra ţării noastre, temperatura înregistrată este de -20 de grade, conform anuţului făcut de specialiştii de la ANM.

Gerul loveşte România, cea mai scăzută temperatura din acest an

Un val de ger a lovit România.  S-a înregistrat deja cea mai scăzută temperatură din acest an  -18,4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă. 

Staţia Meteo din municipiul Botoşani a înregistrat, marţi dimineaţă, o temperatură negativă record pentru această iarnă, de -18,4 grade Celsius, confrom datelor furnizate de ANM.

Conform ANM, temperatura minimă a fost măsurată la ora 7:30.

“Este o temperatură de luna ianuarie. E gerul Bobotezei pe stil vechi. Având în vedere că toată Europa a fost afectată de un val de aer rece, era de aşteptat să ajungă şi la noi acest frig”, a

afirmat meteorologul Tatiana Haha, conform Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de ANM la ora 8:00, la Staţia Meteo din municipiul Botoşani se înregistrau minus 17,8 grade Celsius, la Darabani minus 16,3 grade Celsius, iar la Ştefăneşti-Stânca minus 16,2 grade Celsius. 

Val de ger în mai multe zone din România

Mai multe zone din ţară au trecut prin cea mai friguroasă noapte din acestă iarnă.

Temperaturile au scăzut în Moldova până la -20 de grade. În Capitală, termometrele au arătat până la -11 grade Celsius. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Moldova s-au înregistrat cele mai coborâte valori din această iarnă, în Rădăuți și în Bacău. Dar foarte frig a fost în toate regiunile țării. În București s-au înregistrat -12 grade la stația meteorologică Băneasa, unde acum sunt -11 grade, iar în oraș -9 grade.

Este cea mai rece noapte din acest an, valul de ger a lovit România, ne confruntăm cu temperaturi negative foarte drastice.

Citeste si: Alertă meteo! Vortex polar în România! Se vor înregistra temperaturi de -20 de grade

Temperatura va înregistra creşteri la amiază, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării, unde vor fi temperaturi ușor pozitive de 2-3 grade.

La noapte vom mai atinge pragul de ger, în Moldova, estul Transilvaniei, și în Muntenia, în Capitală urmând să avem la noapte -8…-5 grade. 

Ninsori vor mai fi doar astăzi și la noapte, urmând ca de mâine dimineață, în partea de vest, ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Sunt condiții de formare a poleiului, iar în următoarele zile, pe fondul încălzirii, vor fi precipitații sub formă de ploaie, inclusiv în zonele de munte

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marți, 19 ianuarie. Vremea se menține rece