Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 01 aug 2024, 09:14

Ce s-a întâmplat la bordul avionului

Sursa: Unsplash

Pasagerii unui zbor Ryanair cu destinația Paris au trăit momente de groază noaptea trecută, când avionul lor, un Boeing 737, a fost nevoit să revină de urgență pe aeroportul Henri Coandă.

Cu 153 de pasageri la bord, aeronava a decolat din Otopeni la ora 21:57, însă după doar cinci minute, piloții au detectat o defecțiune tehnică la unul dintre motoare, ceea ce i-a forțat să solicite o aterizare de urgență.

Ce a făcut personalul aeronavei după ce a constatat problema

Deși problema a fost constatată rapid, procedurile de siguranță au impus ca avionul să survoleze în jurul Capitalei timp de o oră și jumătate pentru a consuma combustibilul și a asigura o aterizare cât mai sigură.

Această întârziere a provocat panică printre pasageri, care nu înțelegeau de ce aeronava nu aterizează imediat. În tot acest timp, echipaje de pompieri s-au mobilizat la aeroport pentru a interveni în caz de nevoie.

Citește și: Vântul puternic a oprit decolarea unui avion TAROM de la Oradea: Pagube materiale produse asupra aeroportului

„A fost haos foarte mare, ne-au speriat, oamenii din avion erau prea panicați pentru ceea ce am pățit/ Ne a dat ocol in jurul Bucureștiului și ne-a gonit acasă/  Din jumătate în jumătate

de oră ne tot spunea ca acum, acum aterizăm... nimic nu s-a mai întâmplat
, au spus câțiva pasageri, citați de Observator.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Ce urmări a avut defecțiunea aeronavei pentru călători

În afara celor 153 de pasageri, la bord se aflau doi piloți și patru însoțitori de zbor, care au încercat să mențină calmul în cabină. Din păcate, incidentul a avut consecințe asupra călătoriilor pasagerilor. Mulți dintre ei au pierdut zborurile de legătură și au fost nevoiți să cumpere noi bilete, dar au întâmpinat dificultăți suplimentare.

„Fiica mea de la Paris mi-a cumpărat un bilet la 700 de euro, cu primul zbor de dimineață/ N-am pomenit, n-am pomenit așa ceva, să nu te uiți la un pasager”,  au declarat alți călători, pentru sursa citată.

Citește și: Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Ajunși la punctul de informare din aeroport, pasagerii au descoperit că birourile erau închise, ceea ce a amplificat frustrarea și disconfortul. Deși o parte dintre călători au fost cazați la hoteluri și vor continua astăzi drumul spre Paris cu un alt avion, alții au ales să folosească alte mijloace de transport.

Compania Ryanair nu a oferit încă o declarație oficială privind incidentul. Această tăcere a lăsat pasagerii fără răspunsuri, iar mulți dintre ei au criticat lipsa de comunicare și sprijin din partea companiei aeriene.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!