Alertă pentru cei care au făcut prima doză cu Pfizer! Reacții alergice după ce s-au vaccinat

Author: Marina Ionescu
Alertă pentru cei care au făcut prima doză cu Pfizer!
Sursa: PixaBay

Vaccinarea rămâne sigura soluția și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, însă există și reacții alergice.

Ministrul Sănătății, Janil Puthucheary, a anunțat că persoanele din Singapore care au suferi t reacții alergice după prima doză de vaccin pe bază de ARNm pot face rapelul cu vaccinul Sinovac. 

Reacții alergice după vaccin
[Sursa: PixaBay]

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre vaccinarea obligatorie: „Eşecul campaniei de vaccinare a guvernului nu trebuie înlocuit cu măsuri coercitive”

Reacții alergice după ce s-au vaccinat cu Pfizer

Persoanele care se vor imuniza cu a doua doză de la Sinovac vor fi considerați complet vaccinați.  Pentru a controla mult mai bine campania de vaccinare, imunizarea cu a doua doză se va face doar în spitalele publice, din cauza reacțiilor alergice pe care le-au făcut aceste persoane, potrivit Channelnewsasia.

Potrivit Capital.ro, vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna folosesc tehnologia ARN mesager.

Acestea au fost aprobate pentru utilizare în programul național din Singapore. Tehnologia folosită de aceste vaccinuri este diferită de cea a vaccinului Sinovac, care folosește particule nereactive de coronvavirus care au fost ucise pentru a stimula protecția anticorpilor. Vaccinul Sinovac este aprobat să fie administrat în Singapore, după ce a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății.

Citeste si: Lovitură pentru românii care merg în Grecia! Se impune carantina în cele mai populate zone din țară

Până în acest moment, circa 80 la sută dintre persoanele cu vârsta de peste 70 de ani au fost imunizate în Singapore cu cel puțin o doză.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Recent, un reprezentant al OMS a sfătuit persoanele care vor să se imunizeze să nu amestece vaccinurile de la diferiți producători, spunând că astfel de decizii ar trebui lăsate autorităților de sănătate publică.

Conform sursei citate mai sus, există studii care arată rezultate pozitive în urma amestecării vaccinurilor, dar acestea se află în prima fază și necesită cercetări suplimentare pentru a le susține. Amestecarea vaccinurilor este văzută ca o opțiune în unele țări în care oferta este mai mică pentru un anumit vaccin.

Citeste si: Va intra sau nu România în carantină? Anunțul făcut de șeful DSU, Raed Arafat

Cu toate că anumite studii au arătat că vaccinul chinezesc Sinovac este eficient împotriva spitalizării și a cazurilor severe de COVID-19, nu există informații detaliate despre eficacitatea acestuia împotriva variantei Delta, care este cea mai contagioasă.

Cadrele medicale susțin că vaccinul Sinovac nu ar fi cel mai bun vaccin de pe piață, însă menționeză că momentan este mai bine decât nimic.