Alertă seismică în Români: un nou cutremur a avut loc miercuri dimineață. Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat

Autor: Diana Bostan

Cutremur România astăzi, 6 martie

Sursa: Unsplash.com

Un nou cutremur a avut loc miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea. Cutremurul a înregistrat o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

Cutremurul, cu o magnitudine de 3, a avut loc miercuri dimineață, la ora locală 5:12, în regiunea seismică Vrancea, județul Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului).

Un nou cutremur a avut loc în această dimineață

Seismul recent, cu magnitudinea de 3, a avut loc la o adâncime considerabilă de 125,7 kilometri, fiind localizat în proximitatea mai multor orașe importante.

Epicentrul a fost situat la 43 km vest de Focșani, 54 km nord de Buzău, 72 km est de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Brașov și 89 km nord-est de Ploiești.

Această regiune, în special zona seismică Vrancea, este cunoscută pentru activitatea sa seismică, iar cutremurul a generat preocupări în rândul comunităților afectate.

Citește și: Cutremur în România, 5 martie 2024. În ce orașe s-a resimțit și ce magnitudine a avut

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În ziua de 06.03.2024, 05:12:52 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.0, la adâncimea de 125.7 km.”, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Țara noastră a înregistrat mai multe cutremure de la începutul lunii martie

În ultimele săptămâni, România a înregistrat o serie de cutremure, iar acesta este al cincilea eveniment seismic înregistrat începând din luna martie.

Magnitudinile acestora au variat între 2,5 și 3,9 pe scara Richter. În ianuarie, cel mai puternic cutremur din acest an, cu o magnitudine de 4,3, s-a produs în județul Vrancea la o adâncime de 74 km. În timp ce nu au fost raportate pagube semnificative sau victime în urma acestui cutremur recent, autoritățile locale continuă să monitorizeze situația și să ofere informații actualizate comunităților afectate.

Este important de menționat că România, în calitate de țară situată într-o regiune seismică activă, trebuie să rămână vigilantă în fața acestor fenomene naturale, iar cetățenii sunt sfătuiți să fie pregătiți și să

respecte regulile de siguranță în caz de cutremur.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu, despre următorul cutremur mare din România: „Am să anunț populația” Azi se fac 47 de ani de la cutremurul din 1977

În cazul producerii unui cutremur, este esențial să acordăm o atenție deosebită măsurilor de siguranță. Autoritățile recomandă adoptarea unor comportamente preventive, precum poziționarea sub un obiect solid sau intrarea sub mobilier rezistent, pentru a evita rănirea în urma căderii obiectelor.

Este important să identificăm și să comunicăm locurile sigure din cadrul locuinței sau biroului nostru și să participăm la exerciții regulate de evacuare pentru a fi pregătiți în caz de necesitate. De asemenea, să avem mereu la îndemână un kit de urgență cu provizii esențiale, documente importante și mijloace de comunicare pentru a face față posibilelor situații de urgență în timp util.