ALERTA! Substante CANCERIGENE in scutecele pentru bebelusi

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 22:40

Un raport al Agentiei Nationale de Securitate Sanitara din Franta arata ca scutecele pentru bebelusi contin substante periculoase in concentratii mai mari decat cele admise.

Conform raportului, in urma anchetei ce a vizat 23 de modele de scutece de unica folosinta, cele mai vandute dde pe piata franceza, in compozitia scutecelor au fost gasite hidrocarburi, clor, prea mult parfum si erbicide interzise in Uninea Europeana.

"Am gasit 12 substante a caror concentratie depaseste nivelul permis. Aceste substante au legatura ori cu parfumul, pe care producatorii il adauga in scutece in scop comercial, ori cu alte substante folosite in procesul de productie", a declarat Gerard Lasfargues, oficial guvernamental, potrivit digi24.ro.

Este, mai exact, vorba de substante cu potential alergen si cancerigen. Desi autoritatile franceze spun ca nu reprezinta un pericol imediat pentru sanatate, specialistii atrag atentia ca pielea bebelusilor este mult mai permeabila.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.