Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu au fost eliberați! Cererea de arestare înaintată de DNA a fost respinsă de judecători

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 nov 2023, 01:45

Cererea de arestare înaintată de DNA a fost respinsă de judecători

Sursa: Twitter MainNews/Stirea Zilei UK

Victor Pițurcă, Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu, directorul ROMARM, sunt cercetați sub control judiciar pentru cumpărare de influență și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În cazul ultimilor doi, judecătorii au respins cererea de arestare înaintată de DNA.

Pe lângă faptul că ar fi achiziționat echipamente din China care s-ar fi stricat în timp record, directorul ROMARM ar fi produs doar măşti de protecție sanitare neconforme. Pagubele produse statului român sunt de peste opt milioane de lei.

Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu sunt liberi

La ora 03.00 dimineața, judecătorii au dat decizia de respingere a cererii de arestare înaintată de DNA.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel București.

„Alex se duce în partea cealaltă, la centru, îşi face formele şi pleacă. Deci, instanţa a respins cererea parchetului, propunerea parchetului de arestare preventivă şi a dispus măsură alternativă, măsura controlului judiciar”, a declarat Iancu Toader, avocatul lui Alex Piţurcă.

Citește și: Ultimă oră! Victor Piţurcă a fost reținut de procurorii DNA, într-un dosar privind achiziţii din timpul pandemiei

Alex Pițurcă a declarat că se aștepta să fie eliberat. „Justiția se face după probe”, a continuat Cristian Ene, celălalt avocat al lui Alex Pițurcă.

După ce a stat o noapte în Arestul Central, Victor Pițurcă a fost eliberat sub control judiciar. Așadar, fostul selecționer al Naționalei trebuie să meargă periodic la secția de poliție de care aparține și nu are voie să iasă din țară.

Acesta a refuzat, de asemenea, să dea detalii despre dosarul în care este implicat.

„O să aflaţi în curând despre ce e vorba. Eu nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Victor Pițurcă. 

Citește și: Alex Pițurcă, reținut pentru 24 de ore. Tatăl său, Victor Pițurcă, a fost eliberat!

„Procurorii DNA vorbesc despre o strânsă colaborare între Victor Piţurcă şi şeful ROMARM.

Nu discut aspectele astea”, a declarat avocatul lui Victor Pițurcă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Care a fost cursul afacerii cu măști sanitare neconforme

Procurorii anticorpuție au explicat cum a avut loc afacerea cu măști neconforme în care sunt implicați Victor Pițurcă, Alex Pițurcă și Gabriel Țuțu, dar și alți afaceriști între care au existat discuții în privința împărțirii banilor produși din afacere.

B.R.:  Eu nu am vorbit nimic în sensul acesta şi nici nu pot să împart în trei pentru ca eu am garantat cu firma mea absolul tot.

Mai mult, eu nu am ştiut că tu eşti prins in 40%, am crezut că cel putin iei jumătate de aici şi jumătate de la Piţurcă. Eu făcusem calcule şi împărţeam cu Gabi la 60- 40.

H.A.A:  Cum se împarte profitul?

H.A. A.:  5 mil măşti x 0,15 euro profit 

H.A.A.:  Sunt 750.000 euro.

Conform procurorilor, directorul ROMARM i-a promis lui Alex Pițurcă recepţia şi plata echipamentelor care urmau să producă măştile sanitare, chiar dacă știa că vor fi neconforme. Fiul lui Victor Pițurcă a acceptat, având în vedere că Gabriel Țuțu l-a asigurat că are relații în MApN și va putea să vândă măștile fără să fie necesară o participare la vreo licitație.

La licitație s-a prezentat o firmă de paravan, după ce a câștigat un contract de peste 13 milioane de lei cu Ministerul Apărării Naționale și i-a oferit lui Alex Pițurcă 98% din suma de bani.

Medicii de la Spitalul Militar ROL 2 au reclamat faptul că măştile sunt neconforme la scurt timp.

Conform unor surse din anchetă, implicarea lui Victor Pițurcă în dosar constă în faptul că i-a oferit un împrumut fiului său pentru a-și putea onora contractul de cumpărare a echipamentelor din China, acesta fiind motivul eliberării sub control judiciar. 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.