Alexandra Ungureanu se luptă cu o boală grea de mai bine de 5 ani! „Am momente când sunt îngenuncheată de durere”. Ce probleme de sănătate are artista

Autor: Diana Ghita

Ce afecțiune nu-i dă pace Alexandrei Ungureanu

Sursa: Facebook Alexandra Ungureanu

Astăzi, artista Alexandra Ungureanu a fost invitată în cadrul emisiunii „Follow us!”, moderată de Teo Trandafir și Ilinca Vandici, cărora le-a povestit despre afecțiunea cu care se confruntă.

Alexandra Ungureanu, fosta concurentă de la „Bravo ai stil! Celebrities”, a dezvăluit că suferă de endrometrioză, o boală inflamatorie care îi dă mari bătăi de cap, însă, pe care, încearcă să o țină sub control prin diverse metode.

Alexandra Ungureanu se confruntă de mai bine de 5 ani cu endometrioza

Endometrioza reprezintă o afecțiune cronică, de care, conform Organizației Mondiale a Sănătății, suferă 10% din populația feminină a Globului.

Femeile de orice vârstă pot fi afectate de respectiva boală, care presupune dureri la nivelul pelvisului și implică trompele uterine, vaginul, ovarele și membrana care acoperă pelvisul. 

De asemenea, această problemă de sănătate este, în multe cazuri, depistată cu greu de către medici, conform spuselor Alexandrei Ungureanu, care a fost diagnosticată cu endometrioză în urmă cu câțiva ani: „E un diagnostic pus în urmă cu 5-6 ani, dar care a fost sub observație câțiva ani înainte, pentru că nu-i un diagnostic care se pune foarte ușor.

Sunt femei care stau și 10 ani”
.

Artista a explicat că endometrioza este diagnosticată cu greu, întrucât „e o afecțiune despre care nu se știu atât de multe și un pic, încă, băgată sub preș. Din păcate, prezintă multe mistere și pentru medicină”.

Citește și: A fost creat primul medicament pentru endometrioză: Peste 190 de milioane de femei din întreaga lume suferă de această afecțiune

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Ce simptome are Alexandra Ungureanu din cauza endometriozei

Deși respectiva afecțiune este de mai multe tipuri și are multiple etape de evoluție, Alexandra Ungureanu a dezvăluit că, în cazul ei, această problemă de sănătate nu se află într-un stadiu avansat. Însă, cu toate acestea, s-a confruntat cu diverse simptome agresive.

„Sunt diferite stadii ale bolii, eu sunt norocoasă că nu am o formă extraordinar de gravă, deși au fost momente foarte rele.

(...) Vine cu mai multe simptome care pot afecta mai multe organe. La mine, spre exemplu, se cumulează cu sindrom digestiv și sunt momente când sunt, efectiv, îngenuncheată de durere”,  a explicat invitata.

Citește și: Ce-a pățit Alexandra Ungureanu în platoul “Bravo, ai stil!”: “De ce plâng? Nu mă așteptam…”

În acest sens, Teo Trandafir a întrebat-o pe Alexandra dacă evoluție a inflamației provocate de endometrioză poate fi, cumva, controlată, iar ea a povestit că trebuie să fie foarte atentă la ceea ce mănâncă și ia un tratament de la

care nu trebuie să se abată dacă vrea să țină sub control simptomele respectivei afecțiuni.

„Eu, pe pielea mea, am constatat că da. Am început să țin un regim, iau anumite suplimente: vitamina C lipozomală, cu putere mare de absorbție, magneziu”,  a spus artista.