Alexandra Ungureanu și mama ei, Anca Ungureanu, au gătit Mini Babka, alături de Chef Liviu Lambrino

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 sep 2023, 04:10
alexandra-ungureanu-mama-anca-prajitura-gatit Foto(4)

Alexandra Ungureanu și mama ei, Anca Ungureanu, au gătit Mini Babka, alături de Chef Liviu Lambrino

Sursa: Cătălin Asanache

Alexandra Ungureanu și, fără doar și poate, cea mai specială persoană din viața ei, mama sa, Anca Ungureanu, au participat la un eveniment unde, alături de Chef Liviu Lambrino, au gătit ceva cu totul și cu totul special, și anume, Mini Babka.

În acest weekend, Alexandra Ungureanu și mama ei, Anca Ungureanu, au luat parte la workshop-ul de cooking „Amintiri Gustoase”, unde, cu ajutorul lui Chef Liviu Lambrino, au gătit Mini Babka.

Alexandra Ungureanu și mama ei, Anca Ungureanu, au gătit în cadrul unui workshop de cooking

Sărbătorile bat la ușă, iar aceasta a fost ocazia perfectă pentru ca Alexandra și Anca Ungureanu să își arate talentele culinare, în cadrul workshop-ului de cooking „Amintiri Gustoase”, sub îndrumările lui Chef Liviu Lambrino, ambasador Electrolux și expert în arte culinare contemporane.

De asemenea, evenimentul a fost organizat de Cronicari Digitali, o platformă ce a fost creată de către Zaga Brand.

Alexandra și Anca Ungureanu nu au fost singurele invitate și au luat parte și alți influenceri din domeniul gastronomiei. Așadar, Adriana Sohodoleanu, Alina Muntele, Alina Săftulescu, Dana Burlacu Visternicu și Daniela Niculi au creat cinci echipe și fiecare dintre ele a trebuit să gătească un preparat festiv, plecând de la diferite rețete care au fost propuse pe rețelele de socializare.

Ideile au fost unele foarte inspirate, motiv penntru care acestea s-au transformat, în scurt timp, într-o propunere de cinci stele ce poate fi servită, cu ușurință, și la mesele de sărbători, printre preparatele tradiționale românești.

De concept și de design-ul preparatelor culinare s-a ocupat chiar Chef Liviu Lambrino, iar acestea s-au intitulat:

  1. Carpaccio de sfeclă roșie coaptă în sare, cu smântână de bivoliță și icre de somon,
  2. Crevete White Tiger, cu leche de tigre și segmente de grapefruit roz,
  3. Camembert
    en croute, cu smochine caramelizate iuți, bacon, usturoi, rozmarin, sos de miere și muștar,
  4. File de porc învelit în jambon, cu piure de țelină și sos de merișoare,
  5. Mini Babka cu nucă și cacao, cu sos de vanilie și semințe de mac.

Alexandra și Anca Ungureanu au pregătit împreună o variantă a tradiționalilor cozonaci, intitulată Mini Babka cu nucă și cu cacao, cu sos de vanilie și cu semințe de mac.

Plating-ul a fost completat cu flori, ce au adus plusul de culoare în farfurie.

Competiția va continua și anul viitor, iar câștigătorii acestei ediții au fost desemnați

Scopul competiției „Amintiri Gustoase: Rețete Festive” a fost acela de a veni în ajutorul celor care se ocupă de prepararea bunătăților de Crăciun, prin prezentarea unor idei deosebite, dar delicioase. Au fost strânse mai mult de 250 de idei pentru Aperitiv, atât aperitive calde, cât și aperitive reci, dar și idei pentru Felurile Principale și pentru Deserturi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Juriul, care a fost format din nume sonore din domeniul gastronomiei, a ales doar cinci dintre ele, iar acestea au reprezentat sursa de inspirație pentru chefii celebri, cu ajutorul comunității Cronicari Digitali, al jurnaliștilor, dar și al vedetelor care au luat parte la workshop.

Câștigătorii au fost desemnați pe data de 2 decembrie și au pimit premii în valoare de peste 5.000

de euro, alcătuite din produse și din gadget-uri pentru gătit.

Preparatele delicioase au fost gătite doar cu ajutorul electrocasnicelor Electrolux, iar, printre ingredientele folosite, s-au numărat: mirodenii și fructe livrate de Sezamo, icre de somon si creveți Deluxe, unt Delaco, ulei de primă presă Unisol și drojdie Pakmaya.

Mai mult decât atât, pe parcursul evenimentului culinar, invitații au avut parte de cele mai bune cocktail-uri pregătite la barul Metaxa, de întreaga gamă de vinuri Domeniile Sâmburești, de dulciurile dr Gerard și de apă de cea mai bună calitate de la Aqua Carpatica.

Atmosfera workshopului de cooking „AMINTIRI GUSTOASE” a ajuns în mediul online direct de pe conturile partenerilor și ale organizatorilor, procesul luând naștere cu ajutorul conținutului digital realizat de #teamGalaxy, cu smartphones Samsung, care sunt capabile să surprindă, în cele mai mici detalii toată acțiunea, de la stadiul de ingrediente, la rezultatul final.

Nici cei care nu au luat parte la worksop nu au fost uitați și au putut vedea și ei ceea ce se întâmplă, deoarece totul a fost transmis digital, prin intermediul a peste 500 de stories.

17 jurați, chefs, experți și influenceri în domeniul culinar au jurizat toate propunerile strânse în două săptămâni, motiv pentru care a luat naștere și un top 5 al celor mai festive rețete:

  1. REGINA MARIA, regina tuturor prăjiturilor la tava – rețetă propusă de @chez_doinush,
  2. Cornulețele fragede cu dulceată – rețetă propusă de @hometown___flavours,
  3. Steak de vită, servit alături de un piure cu pesto de trufe albe și ciuperci mini king oyster, cu sos demi glace și ulei de pătrunjel – rețetă propusă de @mo.m.e.n.t,
  4. Plăcinte cu răvașe cu mesaje milenniale – rețetă propusă de @nicolerootless,
  5. Vanilice- Fursecuri fragede cu vanilie – rețetă propusă @aleksandrapetrov.ro.

Conpetiția și workshop-ul de cooking își va deschide porțile și în anul următor. „După ce am căutat amintirile gustoase și rețetele care inspiră generațiile digitale, ne-am bucurat de un workshop coordonat de chef Liviu Lambrino, dar și de cel mai frumos și intim moment de cunoaștere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă și mâncatul împreuna, într-un experiment relaxant care a adus față în fața mai multe generații”, a spus Silvia Teodorescu, coordonatoarea Cronicari Digitali.

„AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” este organizat de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali. Partenerii principali sunt ELECTROLUX, LIDL și DELACO. Visual Storytelling asigurat de SAMSUNG. Proiectul este susținut de SEZAMO, UNISOL, MATACHE MĂCELARU, DR. GERARD, PAKMAYA, METAXA, AQUA CARPATICA ȘI DOMENIILE SÂMBUREȘTI.