Alexandru Arisnel, INTERNAT la TERAPIE INTENSIVA. Actorul a suferit un transplant de rinichi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 14:45

Actorul se reface acum pe patul de spital al Insitutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj.

Primele 24 de ore de dupa operatie sunt critice, iar medicii il tin sub observatie la Terapie Intensiva. Actorul are de mult timp problemele renale. Prima criza a avut-o la 27 de ani. De atunci si pana in prezent, timp de aproape o jumatate de secol, in spatele zambetului molipsitor al indragitului comic se ascundeau dureri insuportabile. In ultima perioada insa, au fost atat de puternice incat l-au obligat pe actor sa se opereze.


Rinichii sai functionau la o capacitate de maximum 40% si in doar cateva luni Alexandru Arsinel ar fi ajuns la dializa. Numai ideea, in sine, l-a daramat psihic pe actor. Solutia gasita de specialisti este una cel putin inedita: medicii i-au grefat un nou organ, pe langa cei doi rinichi bolnavi.

Directorul Teatrului de Revista Constantin Tanase are acum 3 rinichi, solutie care ii va rezolva in sfarsit problema de sanatate.
Arsinel va ramane internat la Institutul din Cluj cel putin doua saptamani, pentru ca medicii sa se asigure ca noul rinichi a fost acceptat de organismul pacientului.

Actorul abia asteapta sa se recupereze total, pentru a-si relua reprezentatiile chiar din luna octombrie. Are rabdare insa, pentru ca are si experienta in ceea ce priveste perioadele post operatorii. Anul tercut, in vara, el a mai fost supus unei interventii chirugicale de hernie de disc.