Alexandru Arșinel, transferat la Terapie Intensivă! Ce se întâmplă în aceste clipe cu marele actor

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 20 iun 2023, 02:20

Alexandru Arșinel a fost transferat la Terapie Intensivă

Sursa: Photo Collage

Alexandru Arșinel a fost transferat la secția de terapie intesivă a Spitalului Universitar de Urgență, în urmă cu puțin timp. Care este starea actorului în aceste momente?

Alexandru Arșinel a fost transferat la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Universitar de Urgență, potrivit unui comunicat transmis de spital. Care este starea actorului în aceste momente și de ce au decis medicii acest transfer! 

Citeste si: Alexandru Arşinel, internat din nou în spital. Care este starea de sănătate a actorului

Alexandru Arșinel a ajuns la Terapie Intensivă 

Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Universitar de Urgență. 

Alexandru Arșinel a fost adus la spital în urmă cu câteva zile de unul dintre fii săi, după ce în ultima vreme fusese internat într-un azil privat, din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta. 

Starea de sănătate a actorului în vârstă de 83 de ani s-a degradat în ultima perioadă, iar ultimele imagini în care acesta a fost surprins trădau slăbiciunea îndrăgitului actor.

Decorarea cu Ordinul „Crucea Bucovinei„ este ultimul eveniment la care Alexandru Arșinel a participat, eveniment la care a stat într-un scaun cu rotile, semn că vârsta înaintată își pusese deja amprenta asupra marelui actor.  

Citeste si: L-a iertat sau nu pe Alexandru Arșinel pentru că l-a dat afară de la Teatru? Actorul Romică Țociu a explicat ce anume i s-a întâmplat la acel moment! „Am suferit si chiar am plâns ca am plecat de la Tănase”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alexandru Arșinel, în scaun cu rotile

Alexandru Arșinel i-a primit vara aceasta în casa lui pe preoții care i-au dăruit Ordinul „Crucea Bucovinei”, iar starea precară de sănătate a actorului era deja vizibilă. Un Alexandru Arșinel slăbit, în scaun cu rotile, o umbră a celui care a bucurat ani de zile inimile românilor. 

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut”,

e mesajul transmis de Arhiepiscopia Suceava la scurt timp după acordarea distincției. 

Transplantul renal pentru care Alexandru Arșinel a fost aspru judecat 

Deși s-a bucurat zeci de ani de admirația și aprecierea românilor, în special pentru spectacolele memorabile în care a jucat alături de Stela Popescu, a existat un eveniment care a umbrit modul în care publicul l-a privit pe Alexandru Arșinel. Este vorba despre transplantul renal de care actorul a avut nevoie, mai exact de modul în care a fost realizat acel transplant. 

Hotnews.ro a relatat că actorul a primit organul compatibil și a fost supus transplantului renal în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare. 

Actorul Alexandru Arșinel, care a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, a făcut transplant în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, a declarat în trecut deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT, la Interviurile HotNews LIVE.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.