Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: "Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani" Ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare?

Autor: B.H.

Pandemia de coronavirus a dat viețile multor oameni peste cap, iar mulți dintre ei se întreabă când vor putea reveni la normal. Alexandru Rafila a precizat că se așteaptă ca pandemia să dureze aproximativ doi ani.

Noul coronavirus continuă să facă victime în România, numărul persoanelor infectate fiind în continuă creștere. Având în vedere situația, Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie, este de părere că românii ar trebui să se obișnuiască cu regulile de igienă stricte și cu distanțarea socială, această pandemie putând să dureze aproape doi ani.

Citeste si: Anuntul ministrului Sanatatii Nelu Tataru despre restrictii: ce se va intampla in urmatoarele doua saptamani in Romania

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: "Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani"

Alexandru Rafila atrage atenția că pandemia de coronavirus este o problemă serioasă de sănătate și că oamenii nu ar trebui să renunțe la măsurile de protecție odată cu trecerea timpului.

Citeste si: Ordonanta Militara 9! Marcel Vela anunta restrictii drastice incepand din aceasta saptamana

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Președintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat că pandemia ar putea dura până la doi ani, existând perioade în care transmiterea să fie mai lentă, dar și momente în care numărul de cazuri să crească în mod semnificativ.

"Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate.

Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus", a spus Alexandru Rafila la Digi 24, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Șoc în Italia! Morții de coronavirus nu mai au loc în crematoriile din Lombardia! La ce soluții urgente au recurs autoritățile

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.