Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români: Un al doilea val al infectărilor cu COVID-19 va veni în iarnă

Author: O.P.
Actualizat: 26 ian 2021, 18:50

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, vine cu o veste proastă pentru cetățeni. Acesta a transmis că în iarnă va fi un al doilea val al infectărilor cu coronavius.

Profesorul  Alexandru Rafila  a explicat că starea României depinde foarte mult de cum evoluează situația în sezonul cald. Potrivit spuselor sale, în iarnă lucrurile se vor schimba și va fi vorba despre o creștere obișnuită pentru virusurile cu transmitere respiratorie. 

Citeste si: El e singurul om care o poate linisti pe Bianca! Ce i-a spus Livian fostei iubite in timp ce ea plangea in hohote

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător pentru români

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald”,

a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Acum s-a aflat: Culita a spus tot! Ce a fost cu adevarat intre Ella si Culita Sterp

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În continuare, profesorul a spus că există, din păcate, posibilitatea ca în sezonul rece să se înregistreze o creștere a cazurilor, lucru îngrijorător pentru cetățenii României.

„Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a mai spus Rafila.

Citeste si: O noua ordonanta de urgenta! Ce schimbari apar, de fapt, după 1 iunie

Citeste si: O noua ordonanta de urgenta! Ce schimbari apar, de fapt, după 1 iunie

 

Taguri: