Alexandru Rafila anunță cum va decurge începerea anului școlar 2022 - 2023. Ministrul Sănătății nu crede că noul val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 iul 2022, 11:32

Alexandru Rafila anunță cum va decurge începerea anului școlar 2022 - 2023. Ministrul Sănătății nu crede că noul val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor

Sursa: Facebook Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cum va decurge începerea anului școlar 2022 - 2023 și a subliniat faptul că nu crede că un nou val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor.

Tot mai multe cazuri de COVID-19 apar, din nou, în România. Alexandru Rafila spune că estimările specialiștilor în sănătate publică ajung undeva la 10.000 – 12.000 de infectări, dar că „noul val pandemic se va epuiza până la deschiderea școlilor”, citează România TV.

Alexandru Rafila, despre începerea anului școlar 2022- 2023

Anul școlar 2022- 2023 va începe, potrivit ordinului Ministerului Sănătății, pe 5 septembrie.

„Acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea școlilor, lucrul ăsta aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri. Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă eu cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate, pe care am regăsit-o de data aceasta şi la Ministerul Educației, în sensul dorinței de a păstra școlile deschise.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Atenție elevi! Apare o nouă materie din anul şcolar 2022-2023

Şi vom monitoriza, vom propune aceeași modalitate de monitorizare a evoluției pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să țină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanță sau o relevanță foarte mică şi care

ținea școlile închise fără să fie persoane internate în spital. E clar că poți lua măsuri pe un termen limitat, însă foarte limitat, nu așa, să ținem școlile închise luni de zile, copiii să piardă foarte mult din acumularea de cunoștințe şi mai ales să piardă foarte mult din modul lor de viață şi de dezvoltare normală”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul unei emisiuni televizate.

În ce condiții pot învăța elevii în online

Ministrul Sănătății a declarat, de asemenea, că a purtat o discuție cu reprezentanți ai copiilor, în timpul unei ședințe, care a fost organizată de „Salvați Copiii”. Alexandru Rafila a dat de înțeles că școala în regim fizic este necesară și benefică, având în vedere lipsa de interacțiune fizică resimțită de elevi, de-a lungul perioadei în care orele de curs au fost desfășurate în regim online. 

Citeste si: Revin vremurile de mult apuse în rândul elevilor! Uniforma ar putea fi obligatorie în școli începând cu 5 septembrie 2022

„Aceste decizii, care au fost de multe ori luate mai degrabă sub imperiul fricii decât al nevoii, de persoane care, mă rog, probabil că simt mai puțin emoția şi empatia, nu cred că sunt cele mai bune în a gestiona o situație, o criză de sănătate publică.

Măsurile trebuie luate responsabil, secvențial şi să încerci să găsești acele elemente care într-adevăr sunt obiective: gradul de încărcare al sistemului de sănătate, accesul la servicii de sănătate, da, dar nu așa, pur şi simplu să ia o măsură care pune în pericol societatea şi economia”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?