Alexandru Rafila are Covid-19! Avertismentul medicului: „Coronavirus nu se tratează cu acest antibiotic!”

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 04 feb 2021, 16:05

Alexandru Rafila a anunțat în cursul serii de joi, că este infectat cu noul coronavirus. Reprezentantul României la OMS, a dezvăluit cum se simte și de unde a contactat virusul. Pe lângă toate aceste informații, profesorul a tras un semnal de alarmă pentru toți românii care au COVID-19.

În urmă cu doar câteva zile soția lui Alexandru Rafila a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, iar acum și reprezentatul României la OMS a fost depistat cu COVID-19! Însă, acesta nu ar fi contactat COVID-19 de la partenera lui de viață.

 

Alexandru Rafila a fost confirmat cu coronavirus!

 

Medicul ar fi stat în apropierea unui prieten care a aflat ulterior că are COVID-19, iar astfel a fost și el infectat cu virusul.

„Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. Asta este situaţia. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok. Am purtat mască…

Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună.

Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”
, a precizat Rafila.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni...” Ce se va întâmpla în weekend?

Totodată, Alexandru Rafila a ținut să precizeze ce medicament nu trebui să iei niciodată în infecția cu coronavirus!

Ce medicament nu trebuie să iei dacă ai coronavirus!

Mulți cetățeni se tratează preventiv, din frica de a nu se infecta, cu vitamine, antibiotice și alte pastile recomandate de diverse persoane. Însă, tratamentul preventiv nu ajută cu nimic și nici nu te protejează împotriva virusului, ci mai mult, poate contribui la slăbirea imunității organismului.

Președintele Societății de Microbiologie a anunțat că pentru moment se simte bine și urmează un tratament, dar nu cu antibiotice.

Mai mult, candidatul PSD pentru funcția de viitor prim-ministru a avertizat pacienții infectați să nu folosească aceste pastille extrem de puternice, în special azitromicină.

Antibioticul a fost folosit la începutul pandmiei, atunci când se făceau teste, iar medicii nu cunoșteau foarte bine reacțiile. S-a dovedit că nu are niciun efect, ci chiar generează rezistența la alte antibiotice atunci când va fi și mai mult cazul pentru ele. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice.

Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi.

Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila,