Alexandru Rafila, avertisment pentru români: " S-ar putea ca relaxarea să fie..."

Author: B.H.

După ce mai multe zile la rând a fost raportată o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, Alexandru Rafila a vorbit despre felul în care românii ar trebui să trateze această problemă.

Cu toate că autoritățile relaxează măsurile, în România, numărul de cazuri noi de coronavirus este în creștere, potrivit bilanțului oferit zilnic. În acest context, reprezentanții autorităților atrag atenția că deși nu mai sunt impuse restricții, oamenii ar trebui să fie în continuare atenți, să respecte regulile și să țină cont de normele de igienă.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România. Anunțul făcut de autorități

Alexandru Rafila, avertisment pentru români:" S-ar putea ca relaxarea să fie..."

Având în vedere evoluția din ultimele zile a epidemiei de coronavirus în România, șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a ținut să atragă atenția că românii ar trebui să fie în continuare precauți și să nu trateze în mod superficial măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila a precizat că virusul există în continuare în comunitate, în ciuda relaxării restricțiilor, astfel că e nevoie de respectarea tuturor regulilor de igienă și de distanțare socială pentru a preveni îmbolnăvirea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: De ce nu s-a căsătorit niciodată Raed Arafat? Adevăratul motiv: "Eu nici astăzi nu pot să..."

"Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție.

Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani- în Macedonia, în Bulgaria. Nu avem motive să considerăm că nu mai sunt persoane care se pot îmbolnavi, pentru că un procent foarte mic din populație a trecut prin boală.
Cred că dacă ne comportăm cum trebuie nu vom avea niciun fel de problemă."
, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Un băiat de 16 ani, din Râmnicu Sărat, a murit înecat în balta balastierei de la intrare în municipiu