Alexandru Rafila, noi precizări despre purtarea măștii de protecție și a mănușilor. Cum trebuie să procedăm pentru a le folosi corect?

Autor: B.H.

După 15 mai, masca de protecție va deveni obligatorie în România. Alexandru Rafila a precizat cum ar trebui purtată pentru a fi de folos în lupta împotriva coronavirusului.

În timp ce purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie, nu același lucru se va întâmpla și în cazul mănușilor. Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce mănușile oferă un sentiment fals de protecție și în ce situație pot face mai mult rău decât bine.

Citeste si: Anuntul lui Marcel Vela: LISTA COMPLETA a masurilor care intra in vigoare din 15 mai! Ce avem si ce nu avem voie sa facem

Alexandru Rafila, noi precizări despre purtarea măștii de protecție și a mănușilor. Cum trebuie să procedăm pentru a le folosi corect?

Având în vedere că începând cu data de 15 mai, atunci când va expira starea de urgență, oamenii vor ieși tot mai mult din case, profesorul Alexandru Rafila a ținut să facă o serie de precizări cu privire la purtarea măștii de protecție și a mănușilor.

Citeste si: Când ar putea fi a doua etapă de relaxare a măsurilor? Anunțul făcut de Marcel Vela

Alexandru Rafila recomandă ca masca de protecție să fie purtată doar în locurile aglomerate și în spațiile închise, în timp ce despre mănuși spune că sunt nefolositoare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată   Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun. Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată.

Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță. Depinde cât le purtăm.

Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare.",  a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Braşov: Cinci jandarmi sunt infectaţi cu Covid-19