Alexandru Rafila, previziuni sumbre despre valul 4 de coronavirus. Medicul avertizează: "Nu trebuie să excludem mutațiile!"

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 25 iul 2022, 05:05

Alexandru Rafila, avertisment sumbru pentru români! Medicul a anunțat că urmează un nou val de COVID-19 din toamnă!

Medicul Alexandru Rafila a mărturisit că nu exclude varianta apariției unui nou val de COVID-19 în România, chiar dacă la toamnă vor fi 30-40% din români vaccinați! 

Citeste si: Grecia și Bulgaria dau startul sezonului estival! Turiștii care au făcut COVID-19 nu trebuie să mai prezinte testul PCR

Alexandru Rafila, avertisment sumbru

Alexandru Rafila consideră că în toamnă se va repeta scenariul de anul trecut, când numărul de infectări va crește, însă cifrele vor fi mai mici pentru că o parte dintre români s-au vaccinat.

De asemenea, medicul Rafila susține că exagerarea festivismului nu ajută campania de vaccinare anti-COVID. De la începutul campaniei de vaccinare, autoritățile au anunțat că în mediul rural oamenii sunt mai sceptici în ceea ce privește vaccinul, astfel că ar trebui primăriie, politia, medicii și preoții să-i încurajeze pe cetățeni să se imunizeze

Citeste si: Valeriu Gheorghita, declaratii importante dupa ce rata de vaccinare a scazut in ultimele zile! "Riscam intr-adevar o recrudescenta a cazurilor si un val patru care s-ar putea sa fie destul de important"

De aceași părere este și medicul Rafila care a spus că în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Totodată, reprezentantul României la OMS este de părere că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important, deoarece la toamnă este posibil să apară un nou val al pandemiei de coroavirus.

Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor.

În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal.

Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile.

C omisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”,  a declarat Alexandru Rafila.

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19  a anunțat luni că, în România s-au vaccinat peste 57.000 de persoane în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 38 de reacții adverse, iar 143 de reacții snt în curs de investigare.

Citeste si: Bilanț coronavirus 24 mai 2021: Doar 230 de cazuri noi! Câte decese s-au înregistrat

CNCAV informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 57.615 de doze de vaccin, dintre care 37.969 Pfizer, 6.149 Moderna, 7.690 AstraZeneca şi 5.807 Johnson&Johnson, potrivit wowbiz.ro.