Alexandru Rafila, sfaturi pentru evitarea contaminării cu variola maimuței

Autor: Marina Ionescu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit câteva sfaturi, pentru a evita infectarea cu variola maimuței.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit sfaturi noi pentru a ne proteja de variola maimuței, infecție rară despre care acesta spune că „nu ar trebui să ne îngrijoreze în mod deosebit”.

Citeste si: România urmează să primească 4.500 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, anunță Alexandru Rafila: „Se fac două doze”

Alexandru Rafila, sfaturi pentru evitarea contaminării cu variola maimuței

Alexandru Rafila a făcut clarificări noi cu privire la recomandările pe care le-a făcut pentru evitarea infectării cu virusul care provoacă infectarea cu variola maimuței.

„Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit. (…) Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau relațiilor cu persoane necunoscute. (…) Cine își asumă astfel de riscuri, am dat o astfel de recomandare, în mod evident fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat prelungit, prin intermediul secrețiilor.

Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane necunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care puteam să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoanele care sunt la risc pentru așa ceva (…)

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Repet, este sezonul estival, sunt multe evenimente în toată țara, în toată Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare ca să putem să ținem lucrurile sub control”, a declarat luni Alexandru Rafila.

Citeste si: A fost înregistrat al patrulea caz de variola maimuței în țara noastră. Bolnavul este contact direct cu primul diagnosticat

România are aproape 400 de  cazuri COVID -19 noi pe zi

De asemenea, Alexandru Rafilac a vorbit și despre pandemia provocată de coronavirus. Ministerul Sănătății susține că monitorizează zilnic evoluția cazurilor COVID-19 din România.

În acest context, Rafila a precizat că transmisibilitatea tulpinii sud-africane Omicron și a subvariantelor sale este foarte mare, iar trecerea prin boală sau vaccinarea „nu protejează împotriva transmiterii”, ci doar „împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile.”

„Avem aproape 400 de cazuri pe zi ca și medie. Am crescut de la 300 de cazuri pe zi în medie la 400 de cazuri pe zi. Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi. Dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales servicii de Terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri.

Sperăm să rămână la fel.

Acum, singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate, chiar a utilizării măștii în interior acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul acesta rămâne o decizie individuală. Noi monitorizăm evoluția în continuare.

Faptul că raportăm săptămânal nu înseamnă că nu monitorizăm îndeaproape acest fenomen, dar în mod evident cifre legate de procentul de paturi de spital ocupate și procentul de paturi de terapie intensivă nu mai era relevant, era doar extrem de redus

și nu avea rost o raportare zilnică a acestor parametri”, a completat Alexandru Rafila.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.