Alexandru Rafila, veste proasta despre coronavirus! Nu avem niciun motiv sa ne relaxam!

Autor: Andrei Ionescu

Alexandru Rafila considera ca Romania nu a intrat intr-o perioada de platou si ca romanii trebuie sa isi schimbe comportamentul pentru a evita raspandirea coronavirusului.

Alexandru Rafila, veste proasta despre coronavirus!  "Ar trebui să vedem în perioada 10 -15 august dacă măsurile vor funcționa.

Nu cred că am intrat în perioada de platou, dar să dea Dumnezeu să fie așa! Să  fim stabilizați și să intrăm într-o perioadă de scădere.

Dincolo de argumente emoționale, ar trebui să existe și elemente care să fundamenteze această stabilizare sau scădere a numărului de cazuri – adică să se ia măsuri, să se intervină mai bine în focare, oamenii să schimbe comportamentul.

Dacă se întâmplă asta, se poate ajunge la o scădere a infectărilor.

O scădere de la sine nu este posibilă", a declarat, la TV, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, veste proasta despre coronavirus!

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț legat de evoluția epidemiei de coronavirus pe teritoriul României. Asfel, până în prezent, 48.235 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 26.446 au fost externate din spital, 3.870 fiind asimptomatice.

"Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.07.2020 (10:00) – 29.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 de decese (15 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 30 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități", se arată în comunicatul oficial. 

Citeste mai multe aici  

Citeste si: Restrictii 1 august: lista completa a masurilor. Ce va fi interzis de la 1 august in Romania

Citeste si: In plina pandemie, cand cea mai importanta masura de protectie este igiena, mii de bucuresteni nu au apa calda! Ce spun autoritatile!

Citeste si: Anunțul făcut de Klaus Iohannis: "Consider reintrarea în starea de urgență..." Ce se va întâmpla în România?

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.