Alexandru Rafila a făcut declarații despre spitalele regionale care urmează să se construiască. Acesta susține că acestea ar trebui să fie gata până la finalul anilor 2026-2027, iar discuții pentru spitalele regionale de la Cluj și de la Iași urmează să fie purtate cu mai mulți proiectanți.
„Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 – 2027. Important este că proiectele pentru două dintre ele au început, proiectarea a început.
După discuţiile cu ei, chiar încearcă să reducă, dacă se poate, termenul de execuţie al proiectului, încât în trimestrul doi al anului 2023 să avem proiectele gata şi să se poată organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a celor două spitale”, a spus Alexandru Rafila după o ședință de Guvern, relatează Agerpres, citează Romaniatv.net.
Alexandru Rafila a vorbit și despre spitalul care urmează să fie construit la Craiova
„Construcţiile încep după ce se termină proiectarea. Am spus că proiectele se termină anul viitor. Deci, nu poate să înceapă construcţia anul acesta, din moment ce proiectele se termină anul viitor”, a mai spus acesta.
Citeste si: Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie. Despre ce sumă este vorba
„Mă gândesc cu foarte multă speranţă şi încredere la viitorul spital regional din Craiova. Informaţia este următoarea: în momentul de faţă, s-a terminat perioada de precalificare. Cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate şi informaţia pe care o am de la colegii mei, care se ocupă de acest lucru, este că, în luna iulie sau august, se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Trebuie să intre şi Craiova în linie dreaptă în ceea ce priveşte dezvoltarea Spitalului Regional care este important şi probabil că are şi o semnificaţie atât pentru locuitorii regiunii, cât şi pentru personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila, în luna aprilie, conform G4media.ro.
Ce spune Alexandru Rafila despre cazul de variola maimuței înregistrat în Ungaria
„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz.
Citeste si: Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o altă țară europeană
Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că, pentru un contact, e necesară administrarea a două doze ”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Observatornews.ro.