Alexandru Rafila, în timpul unei emisiuni televizate, a dat declarații despre campania de vaccinare și despre posibilitatea forțării populației de a face vaccinul contra Covid-19.
„Eu am auzit-o pe doamna ministru acum vreo două săptămâni spunând că pregătirile pentru valul patru au început imediat după valul trei. Cred că această pregătire ar fi trebuit focalizată pe limitarea numărului de cazuri, astfel încât să nu punem presiune pe sistemul de sănătate.
Citeste si: Răsturnare de situație: Bani pentru cei care acceptă să se vaccineze. Despre ce sumă este vorba?
Alexandru Rafila: „Premierul spunea că nu contează câţi sunt vaccinaţi, ci că sunt puţine cazuri. Dar dacă vor fi multe cazuri, va conta?”
Alexandru Rafila a vorbit și despre posibilitatea forțării cetățenilor de a se vaccina, după ce Dan Barna a declarat luni că reprezentanții USR-PLUS care nu s-a vaccinat nu au ce căuta la Congresul Partidului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citeste si: Varianta Delta, multe decese și spitalizări! INSP, avertisment dur: „Reimpunerea restricțiilor...”
„În primul rând că discriminarea și segregarea nu sunt lucruri bune, asta o spune și OMS. Nu cred că eșecul campaniei guvernului trebuie înlocuit cu măsuri coercitive. Gândiți-vă la mediul rural, unde acoperirea vaccinală este de maxim 10%. Când știi că se întâmplă lucrul ăsta, nu faci nimic, apoi vii cu măsuri coercitive. Primele măsuri ar trebui luate împotriva celor care au gestionat campania, și aici nu mă refer la domnul Gheorghiță, care este cadru militar, el a organizat logistic.
Premierul spunea acum două săptămâni că nu contează câți vaccinați sunt, ci câte cazuri, că sunt puține. Ok, dar dacă or să fie multe, va conta câți vaccinați sunt?
Unde e parteneriatul cu diverse instituții? Văd că acum este vorba de Biserică, dar de ce nu și-au pus problema de la început? Cât timp nu există un comportament tolerant și de colaborare, niciodată nu o să obții un rezultat favorabil. Poate va fi favorabil, pe timp scurt, dar până la urmă nu.”, a explicat Alexandru Rafila.