Alexei Navalnîi și-a prevestit moartea în urmă cu doi ani! „Mesajul meu pentru situația când sunt ucis...”

Autor: Diana Ghita

Alexei Navalnîi a murit în Siberia

Sursa: Facebook Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi, cel mai are opozant al lui Putin, a murit în penitenciarul din Siberia, unde trebuia să ispășească o sentință de 30 de ani.

Vestea morții lui Alexei Navalnîi a fost dată vineri, 16 februarie, de către oficialii închisorii din Siberia, însă aceștia nu au oferit explicații în vederea cauzei care a dus la decesul bărbatului.

Alexei Navalnîi a murit în penitenciar

Cel mai puternic opozant al lui Vladimir Putin a fost transferat anul trecut în penitenciarul siberian cu regim special, iar tot acolo și-a găsit sfârșitul, la vârsta de 47 de ani.

Ultimul mesaj al lui Alexei Navalnîi a fost publicat miercuri, pe 14 februarie, pe platforma X, iar în acesta, bărbatul dezvăluia că a fost dus, pentru a doua oară, într-o celulă de pedeapsă.

Citește și: Opozantul rus Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a murit într-o închisoare din Siberia. Acesta s-ar fi simțit rău după o plimbare, susțin rușii

„Colonia Yamal a hotărât să doboare recordul de slugărnicie și mulțumire față de Vladimir și autoritățile moscovite. Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă. Adică aceasta este a 4-a celulă de pedeapsă în mai puțin de două luni în care am fost cu ei”, scria contestatarul în respectiva postare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Alexei Navalnîi se aștepta să fie ucis

Alexei Navalnîi presimțea că nu va mai trăi pentru mult timp dacă va fi închis. Acesta și-a prevestit moartea în urmă cu doi ani, în documentarul câștigător de Oscar, care îi poartă numele. În cadrul acestuia, opozantul președintelui rus a transmis un mesaj foarte important pentru poporului său, îndemnându-i să-i ducă misiunea mai departe, în cazul în care va fi ucis.

„Mesajul meu pentru situația când sunt ucis este foarte simplu, nu renunț. Fă-mi un favor. Răspunde la asta în rusă. Ascultă, am ceva foarte evident să-ți spun. Nu ai voie să renunți. Dacă decid să mă omoare, înseamnă că suntem incredibil de puternici”, a spus contestatarul lui Vladimir Putin.

Citește și: Vladimir Putin se teme că ar putea fi otrăvit! Ce măsuri de siguranță a luat liderul de la Kremlin

De asemenea, Navalnîi i-a îndemnat pe oameni să nu stea nepăsători, ci să-și păstreze curajul și bunătatea indiferent de situație, căci numai așa pot avea sorți de izbândă împotriva răului.

„Trebuie să folosim acea putere pentru a nu renunța, să ne amintim că suntem o putere uriașă care este oprimată de acești tipi răi. Nu ne dăm seama cât de puternici suntem de fapt. Singurul lucru necesar pentru triumful răului este ca oamenii buni să nu facă nimic.

Deci nu fi inactiv!”, a mai transmis bărbatul.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de CNN (@cnn)