Alexia, salvatoare de vieți după moarte. Familia fetei de 10 ani a fost de acord să-i doneze organele

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 aug 2021, 10:45
Alexia, salvatoare de vieți
Sursa: Facebook

Alexia Antonesei a încetat din viață ieri, la spitalul din Cluj Napoca, în urma unui accident. Familia a fost de acord ca organele fetei să fie donate.

Alexia Antonesei, o fetiță în vârstă de 10 ani, a fost implicată într-un accident împreună cu mama ei. Cele două se întorceau din Italia într-un microbuz când au fost spulberate de tren în Urișor. Mama Alexiei a murit pe loc, în timp ce copila a fost transportată în comă la spital. 

La o săptămână după ce Alexia a fost în comă, fetița s-a stins ieri din viață.

Familia fetei a fost de acord cu donarea organelor, respectiv inima, rinichii și ficatul. Alexia a salvat viețile a patru oameni.

Citeste si: Mama copiilor căzuți de la etaj ar putea să nu aibă dreptul de a avea grijă de-al treilea copil. DGASPC a depus cererea în instanță

Inima Alexiei a ajuns la un copil din Budapesta

Conform unui mesaj postat pe Facebook de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, patru pacienți au primit o nouă șansă la viață în urma intervențiilor de transplant de inimă, rinichi și ficat.

„Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință! Transplantul înseamnă VIAȚĂ! La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.
Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!"
, a declarat Agenţia Naţională de Transplant.

Citeste si: Ucigașul educatoarei din Capitală a rupt tăcerea. Bărbatul a făcut dezvăluiri șocante! O acuză pe fosta soție de agresivitate

Alexia și mama ei se întorceau din Italia când a avut loc tragedia

Accidentul care a luat viețile Alexiei și mamei sale s-a produs pe 17 august, în localitatea Urișor din Cluj. 

Anunțul decesului fetiței în vârstă de 10 ani a fost făcut de Parohia S.Rosario din Sellia Marina, o comună din provincia Catanzaro, Italia, acolo unde locuiau împreună cu familia Rodica Antonesei, de 40 de ani, şi fiica ei, Alexia, în vârstă de 10 ani. 

„Dorim să ne amintim de tine cu această imagine din zilele lipsite de griji ale Grest 2021, unde ai primit printre altele sacramentul primei spovedanii, și suntem siguri că acum ești fericită în ceruri, alături de scumpa ta mamă Rodica. Sellia Marina va fi recunoscătoare familiei voastre minunate pentru viața exemplară trăită printre noi. Mulțumim familiei Antonesei", au scris pe Facebook reprezentanţii Parohiei din Sellia Marina. 

Mama Alexiei s-a stins din viață la câteva ore de la accident

Opt oameni au fost răniți după impactul trenului cu microbuzul. Trenul a lovit microbuzul pe partea dreaptă, unde stăteau Rodica și fiica ei, Alexia. Mama fetiței a suferit răni grave și a decedat la spitalul din Cluj Napoca, la câteva ore după nenorocire.

Fiica Rodicăi, Alexia, a stat în comă timp de o săptămână, până când s-a stins din viață ieri.

 

Taguri: