Fie că nu putem să adormim foarte repede, fie că ne trezim devreme și nu mai putem să ne culcăm la loc, insomnia a apărut în viața noastră, în special în momentele stresante ale vieții, însă acestea sunt câteva sfaturi care să vă ajute în această luptă.
Citește și: Primele simptome ale depresiei: Cum îți poți da seama că cineva suferă de această afecțiune
Ce ceaiuri de ajută în lupta cu insomnia
Pentru a remedia insomnia ce ne deranjează odihna este necesar să facem câteva modificări ale stilului nostru de viață și să introducem câteva obiceiuri care să ne ajute în lupta cu insomnia. Unul dintre cele mai bune remedii pentru această afecțiune este ceaiul, mai exact consumarea acestuia înainte de somn.
O băutură caldă precum ceaiul te va ajuta să te relaxezi, iar câteva plante folosite pentru ceai pot face modificări chimice în corpul nostru astfel încât să ne ajute să dormim mai repede. Nu este de mirare că ceaiul de tei ne ajută să luptăm cu insomnia, acesta fiind cunoscut pentru efectele calmante pe care le are, însă acesta are și proprietăți antispatice și antistres.
Ceaiul de mușețel este și acesta nelipsit din casele românilor, fiind folosit adesea pentru insomnii, chiar și în cazul bebelușilor cu vârste de peste 6 luni. Un alt ceai ce ne poate ajuta cu insomnia ce ne strică odihna este ceaiul de lavandă, care este considerat unul dintre cele mai puternice sedative naturale, fiind folosit și pentru stres cronic și oboseală accentuată.
Ceaiul de magnolie nu este atât de folosit în țara noastră, însă acesta este o minune pentru insomnie, conținând două componente care au efecte sedative.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: De ce avem coșmaruri și cum să le oprim?
Alte sfaturi care te vor ajuta dacă ai probleme cu somnul
Pentru a dormi fără întreruperi nu este important doar să bem ceaiuri, astfel este necesar să mai adăugăm câteva elemente în rutina noastră zilnică, precum eliminarea dispozitivelor digitale cu 30 de minute înainte de somn. Lumina acestor dispozitive împedică organismul să producă melatonina, astfel adormim mai greu.
Este important ca patul să fie folosit doar pentru a dormi în el, nu și pentru muncă sau alte activității deoarece creierul va asocia acest spațiu cu o activitate stresantă și nu o să vă lase să vă relaxați. Atmosfera din dormitor trebuie să fie una cât mai calmă și relaxantă, astfel este necesar ca lumina să nu fie prea puternică, camera să fie aerisită, iar temperatură să fie cuprinsă între 18 și 20 de grade Celsius.
Sportul este o alternativă pe care multe persoane o aleg pentru a lupta cu insomnia, însă practicat la orele nepotrivite, această activitate poate face mai mult rău. Persoanele ce suferă de insomnie trebuie să practice 30 de minute de mișcare continuă în fiecare zi, după ora 18:00, ora de la care începem să suprastimulăm organismul, astfel ne va fi mai greu să dormim.
Citește și: Trucul ciudat care te ajuta sa adormi in maxim 5 minute: ce este metoda 4-7-8