Alimentatia copilului, importanta pentru o crestere armonioasa VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 03:20

Echipa "Draga mea prietena" a fost in vizita la o gradinita care foloseste sfaturile unui nutritionist in prepararea menu-urilor pentru prichindei.

Specialistii sustin ca alimentatia copiilor de varsta mica, in perioada prescolara are un rol important in dezvoltarea ulterioara a micutilor. Medicii pediatri spun ca alimentatia copiilor trebuie sa cuprinda in perioada de crestere un aport de vitamine, proteine si minerale echilibrat. Alimentatia din aceasta perioada isi va pune amprenta asupra adolescentei si maturitatii viitorului adult. Alimentele nesanatoase vor avea repercursiuni asupra copiilor, mai ales in perioada de pubertate.

Alimentele dezechilibrate nutritional, de obicei hipercalorice trebuie evitate.
Produsele care contin glucide foarte multe vor avea implicatii asupra dezvoltarii ulterioare asupra unui diabet zaharat. Colorantii, conservantii si aditivii alimentari sunt contra indicati i nperioada de crestere a copilului.

" Din pacate obezitatea infantila are repercursiuni aspura intregii vieti a copilului si viitorului adult, ducand la modificarea metabolismului", a declarat pentru" Draga mea prietena

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.