ALIMENTATIA la BEBELUSI. Cele mai frecvente greseli pe care le fac parintii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 29 sep 2020, 07:35

Pe principiul i-am dat si copilului sa guste o chifteluta sau o sarmaluta, multi parinti si bunici le fac mai mult rau micutilor in jurul varstei de un an.

Nu de alta, dar cei mici nu poftesc la alimentele al caror gust nu il cunosc. In plus, spun medicii, organismul lor nu este pregatit sa digere alimentele pe care adultii si le pun zilnic in farfurie. Minte sanatoasa in corp sanatos, isi doresc toti parintii pentru copiii lor. Cati dintre dumneavoastra, parinti, stiti ca exista o legatura directa intre ce mananca un bebelus si cat de sanatos va fi la maturitate?

Obiceiurile alimentare se educa! Nu-i dati bebelusului si nici copilului mic sa manance produse bogate in zahar si sare! E un avertisment cat se poate de serios.

Medicii pediatri sunt cat se poate de categorici: un gest, aparent inofensiv: acela de a ii da bebelusului sa manance alimente pe care organismul sau nu le poate digera, poate fi inceputul unor boli care se vor vedea in timp.

Cei mai multi parinti stiu si respecta sfaturile pediatrilor. La fel de important este, spun doctorii si laptele pe care copiii nostri il beau. Daca sunteti vegetarieni nu inseamna ca trebuie sa transmiteti obiceiurile dumneavoastra alimentare si copiiilor.
Recomandarile medicilor nu au, insa, niciun efect daca parintii nu realizeaza ca micutii lor nu pot alege ce mananca. Amintiti-va ca ei nu stiu ce e bun sau rau si ca dumneavoastra alegeti in locul lor!

##VIDEO134762##

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul