Alimente care te ajuta sa iti pastrezi tineretea si frumusetea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:50

Sanatatea pielii se datoreaza unui cumul de factori care nu trebuie ignorati de nicio femeie. O alimentatie sanatoasa, hidratarea si protejarea pe timp de iarna cu ajutorul cremelor ne ajuta sa ne simtim bine in pielea noastra. Efectul, o atitudine pozitiva si radianta care nu are cum sa dea gres.

Iarna, de obicei, din cauza frigului, organismul are nevoie de mai multe grasimi. Pentru a nu ridica nivelul colesterolului, adica grasimea din sange, nutritionistii recomanda consumul ridicat de peste, seminte sau nuci. 

 

O dieta echilibrata contribuie la atat la sanatatea pieleii, cat si a intregului organism, incetinind procesul de imbatranire.

 

Iata cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta.

 

 

Fructele de padure

 

Murele, afinele ajuta organismul sa produca colagen si au un continut ridicat de antioxidanti.

Mastile cu fructe de padure ajuta la regenerarea celulelor. 

 

Peste

 

Fie ca este pescuit din Ocean sau din crescatorii, pestele contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6, esentiali pentru sanatatea inimii. Totodata o dieta cu peste face ca pielea ta sa fie fina si matasoasa, intarziind aparitia liinor fine si a ridurilor.

 

Kiwi

 

Daca ai cearcane sau pungi sub pleoapele inferioare, poti aplica in zona afectata cateva felii de kiwi.

Insa, acest fruct exotic este bogat in substante nutritive. Este un puternic antioxidant si un tonifiant al sistemului imunitar datorita vitaminei C, vitamina A, B2, B3, cupru, potasiu, magneziu dar si alte minerale.

 

Seminte de dovleac

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Semintele

de dovleac au un continut ridicat de zinc, un element recomandat in cazul afectiunilor de piele. Protejeaza sistemul cardio-vascular, elimina parazitii intestinali si regleaza colesterolul.

 

Ovaz

 

La micul dejun fulgii de ovaz sunt deliciosi daca ii combinati cu lapte sau iaurt. Specialistii in cosmetica sustin ca puteti face un scrub din fulgi de ovaz inmuiati in apa calduta.

Ovazul contine fibre si ajuta la o mai buna digestie, elimina colesterolul rau si scade riscul aparitiei bolilor cardiace.

 

Capsune

 

Acest fructe are putine calorii, dar este bogat in vitamine si minerale. Capsunele sunt foarte bogate in antioxidanti. Ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, diminueaza riscul de atac cerebral. Aplicate in stare naturala pe ten, capsunele au o actiune antirid, lasand tenul mai luminos si odihnit.

 

Oua

 

Este un aliment bogat in proteine, minerale si vitamine. Albusul poate fi folosit cu succes in cosmetica deoarece curata foarte bine pielea sau parul de impuritati. Atentie! Oul are un continut ridicat de grasimi, nu este recomandat in diete, precum si persoanelor care sufera de colesterol.

 

Avocado

 

 

Avocado este un fruct exotic, intrat recent pe piata romaneasca.

Este bogat in proteine usor digerabile. Contine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E, fier, zinc, potasiu, cupru si magneziu. Uleiul de avocado se foloseste in cosmetica pentru revigorarea tenului. Ca aliment protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima.

 

 

Taguri: