Alimente care TE AJUTA sa slabesti

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 10:40

Oamenii de stiinta se straduiesc sa descopere dieta minune care sa ne ajute sa scapam rapid de kilogramele in plus.

Potrivit ultimelor cercetari alimentele care contin o cantitate semnificativa de vitamina D ajuta organismul sa arda mai multe grasimi. Dietele care se bazeaza pe alimente bogate in vitamina D sunt cu pana la 70% mai eficiente decat alte regimuri alimentare. Nutritionistii au facut un studiu pe 38 de persoane, toate prezentand obezitate ridicata.

ASubiectii au fost pusi la dieta timp de 11 saptamani. Acestia au consumat un regim alimentar care continea cu 750 calorii mai putin decat necesarul zilnic estimat de specialisti.
S-a constatat ca dieta a functionat doar in cazul celor care au consumat alimente bogate in vitamina D.

Vitamina D este produsa in piele, sub actiunea razelor solare. Este vitala pentru dezvoltarea oaselor, previne osteporoza si anumite tipuri de cancer. Alimentele bogate in vitamina D nu sunt atat de numeroase. O gasim in peste gras, ulei de peste, ficat, in special cel de vita, lapte integral, unele branzeturi sau in galbenusul de ou.
Cea mai mare cantitate, insa, o regasim in peste, Specii cum ar fi: somonul, macroul, sardine, hering, ton asigura doza zilnica necesara organismului.