Sarmalele, fripturile, salata de boeuf, dar și prăjiturile consumate în această perioadă a sărbătorilor ne pot face rău, iar pentru a ne ajuta organismul, trebuie să facem o detoxifiere, iar aceste alimente sunt nelipite.
Citește și: Detoxifiere cu pepene roșu. Cum se ține cura și care sunt beneficiile
Alimente folosite la detoxifierea de după sărbători
După o perioadă în care ne-am bucurat de sarmale, friptură, salată de boeuf, cozonaci și alte delicatese tradiționale, ne putem simți obosiți, epuizați, putem avea episoade de migrene, dar și de acnee.
Este important ca după acele mese pline, organismul nostru să aibă parte de o perioadă de detoxifiere pentru a ne purifica corpul.
În perioada de detoxifiere este recomandat să mâncăm multe legume și fructe deoarece acestea conțin substanțele nutritive necesare pentru a accelera procesul de eliminare a toxinelor acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă.
Este indicat ca în zilele în care facem detoxifierea să renunțăm la alimentele de origine animală, dar și untul și smântâna, acestea pot fi înlocuite cu uleiuri vegetale.
Aceste alimente ne vor ajuta corpul să se refacă în care organismul nostru a avut parte de feluri de mâncare destul de grase.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Ajutorul perfect pentru ficatul tău- curată, energizeaza, insanatoseste
Hidratarea este extrem de importantă
Hidratarea este cel mai important pas în perioada de detoxifiere a corpului. Hidratarea ne va ajuta să fluidizeze sângele, să accelereze diureza, să dreneze toxinele și să îmbunătățească tranzitul intestinal.
Hidratarea este recomandată să se facă cu apă, ceai sau infuzii, acestea ar trebui să fie consumate de la 1,5 litri pe zi, până la 2 litri pe zi. Pentru a ne ajuta organismul și mai mult, ne putem începe dimineața prin a consuma apă călduță, împreună cu zeama de la o lămâie.
La ora prânzului, apa poate fi înlocuită cu un amestec realizat din ceai verde, suc organic de struguri și zeama de la o lămâie. Este foarte important ca acestea să fie măsurate corect și anume, două treimi de ceau verde și o treime de suc de struguri. Bineînțeles că băuturile alcoolice vor trebui eliminate complet în această perioadă în care încercăm să îi facem un bine corpului nostru.
Citește și: Zeama de varza murata, beneficii incredibile pentru organism!
Surse: doc.ro, spynews.ro