Mere
Este obligatoriu sa le incluzi in dieta! Contin o cantitate importanta de vitamina C si antioxidanti. Mancati merele in special crude si cu coaja deoarece aceasta contine fibre.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/mere-196b9c20f3ff2945dedf4810b75042a3.jpg
Ardeii
Fie ca sunt grasi sau capia, albi sau rosii, contin mai multa vitamina C decat portocalele. Pe langa aceasta mai contin potasiu, un mineral bun pentru inima, si vitamina A, vitala pentru sanatatea pielii.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/ardei-6dccf73838b13188577249c3bdd3b4dd.jpg
Pere
Intocmai ca si merele, perele contin o importanta cantitate de vitamina C.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/pere-96608f6a057d41259eac7a4b5a37d906.jpg
Rosii
Bucura-te de ele fie ca sunt crude sau puse la murat! Au foarte putine calorii, contin vitamina C si licopen, o substanta care ajuta organismul sa lupte impotriva celulelor canceroase.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/rosii-e3223798d5d1b6057942f3a3d2d62735.jpg
Grapefruit
Jumatate de fruct contine 75% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Este de preferat sa le mancam in septembrie chiar daca ne bucuram de ele tot anul si asta pentru ca asta este luna in care grapefruit-ul se coace in mod natural, in tarile tropicale.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/gref-2e51437342c00111886a8e9ae562beb1.jpg
Castraveti
Castravetele este cea mai hidratanta leguma, contine 96% apa. Pe langa apa mai contine si potasiu si magneziu, minerale importante pentru sanatatea oaselor.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/castraveti-5eb1cbe1ee312fbec82036d7c8673c81.jpg
Afine
Contin o cantitate importanta din vitaminele A si C si antioxidanti. Protejeaza organismul impotriva infectiilor si au si o actiune anti-inflamatoare. De asemenea, protejeaza tesuturile si celulele impotriva radicalilor liberi. Scad nivelul colesterolului rau si reduc riscul de aparitie a diabetului zaharat.
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/afine-f751673676871910cfef464259fc259c.jpg
Sursa foto: huffingtonpost.co.uk