Alimente sanatoase pe care nutritionistii se presupune ca nu le mananca niciodata

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 04:19

Va ganditi ca nutritionistii mananca numai acele alimente sanatoase de care auzim de atatea ori ? Nu chiar. Si lor le place sa se rasfete uneori cu alimente pe care nu le recomanda in diete clientilor lor.

Ei stiu insa ca unele alimente nu sunt la fel de sanatoase precum par. Iata cateva categorii de alimente pe care nutritionistii le evita in mod inteligent:

Sucurile pentru detoxifiere. Le folosim sperand sa ne curatam si intinerim organismul. Ei bine, nu exista cu adevarat nici un astfel de fenomen fiziologic. De cele mai multe ori aceste sucuri au un continut mare de zahar si oricum nu contin fibrele pe care le contin fructele intregi.



Alimente cu continut scazut de grasimi. De obicei, cand scoatem din dieta noastra un aliment, suntem tentati sa-l inlocuim cu altul. Putem manca insa o portie care contine grasimi naturale.

Burgerii din curcan. Nu sunt neaparat mai saraci in continutul de grasimi sau mai sanatosi decat burgerii de vita. Burgerii de curcan pot contine mai multa grasime saturata (daca nu se scoate pielea, de exemplu) decat carnea de vita macra.


Pudra de proteine. Majoritatea femeilor folosesc de obicei mai multe proteine decat au nevoie. Chiar daca esti foarte active, aportul de proteine este probabil mult mai mare decat este necesar.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta