Alimentele astea sunt cancer curat! Cat de des le consumi?

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 14 sep 2020, 22:40

Unele alimente pe care le consumăm frecvent pot să ne pună în pericol sănătatea, din cauza substanţelor nocive din conţinutul lor.

Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

 

Crenvurştii

Şi aceştia conţin o mulţime de substanţe dovedite a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac).

 

Citeste mai multe pe kfetele.ro!