Alimentele care pot fi consumate și după expirare. Care sunt acestea și în ce condiții trebuie depozitate. Explicații în cadrul emisiunii ”Teo Show”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 iul 2023, 03:45

Alimentele care pot fi consumate și după expirare. Care sunt acestea și în ce condiții trebuie depozitate, explicații în cadrul emisiunii ”Teo Show”

Sursa: Captură video

Multe alimente pot fi consumate chiar și după data de pe ambalaj care indică termenul de valabilitate, iar cele care se încadrează în această categorie au fost detaliate în cadrul emisiunii ”Teo Show”.

Cristina Ciosescu a spus, în cadrul emisiunii ”Teo Show”, care sunt alimentele ce pot fi consumate chiar și după ce termenul de valabilitate de pe ambalaj a trecut. Cu toate acestea, o condiție trebuie respectată cu strictețe, pentru ca alimentele să nu trebuiască aruncate prea repede.

Anumite alimente pot fi consumate și după termenul de expirare, dar cu o condiție

Pentru ca alimentele să își păstreze prospețimea mult timp și pentru a putea fi consumate chiar și după data inscripționată pe ambalaj, alimentele trebuie să fie ținute în recipiente de sticlă, etanșe.

„În general, producătorii, pun termenul de expirare ca recomandare, până când poți folosi, ca să aibă o calitate bună produsul. Pe unele dintre ele le putem folosi chiar și după termenul de expirare.

Mierea o putem folosi mulți, mulți ani după ce a expirat, mai ales dacă o ținem într-un loc ferit de lumină, pentru a nu se cristaliza și într-un recipient din sticlă, neapărat din sticlă”, a spus Cristina Ciosescu.

Citeste si: Crina Coliban, dezvăluie, în cadrul emisiunii ”Teo Show”, cum îi pot face părinții pe copii să mănânce. Trucul de mare autor pentru adulți

Mierea nu trebuie ținută lângă alimentele gătite, deoarece poate să împrumute din mirosul preparatelor, cu foarte mare ușurință.

Zahărul este un alt aliment care poate fi consumat chiar și după data de expirare inscripționată pe ambalaj, dar, obligatoriu, trebuie și el să fie ținut într-un recipient din sticlă și capacul trebuie să fie etanș. Siliconul ferește zahărul de aer, un aspect extrem de important de care trebuie să se țină cont.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sarea poate fi ținută și ea mulți ani, dar trebuie să stea departe de umezeală și, la fel ca mierea, poate să împrumute din mirosul altor alimente, așa că trebuie ținută separat.

Pastele, făina, mălaiul și nu numai au un termen de valabilitate mult mai mare

Pastele pot fi consumate chiar și după trecerea termenului de valabilitate și, la fel ca și în cazul celorlalte alimente, indiferent de tipul lor, trebuie să fie ținute într-un recipient din sticlă, etanș.

Cu trecerea timpului, pastele își pot pierde din aromă, dar mai sunt bune aproximativ un an de când, teoretic, nu mai se încadrează în termenul de valabilitate.

Mălaiul, făina, năutul, orezul, fasolea și mazărea au și ele un termen de valabilitate mai lung decât cel menționat pe ambalaj. Oțetul trebuie păstrat în același tip de recipient, de sticlă, și poate fi și el consumat fără probleme, de-a lungul timpului.

Citeste si: Betty Salam, mărturisiri tulburătoare despre momentul care a pus-o la grea încercare, când în presă a apărut știrea falsă despre decesul tatălui ei! „M-am speriat”

„Recipientul de sticlă este baza tuturor. Le țineți în recipient de sticlă, ferite de umezeală, ferite de lumină și de căldură! Așa, le putem folosi à la longue”, a mai declarat Cristina.