Alimentele pe care trebuie să le consumi în această perioadă

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2023, 04:40

Alimentele pe care trebuie să le consumi în această perioadă

Sursa: Unsplash

Vremea rece aduce diferite schimbări ale organismului ce ne pot afecta, iată ce alimente trebuie să consumi în această perioadă.

În această perioadă a anului, oamenii încep să resimtă oboseala mai mult ca niciodată, iar aceste alimente sunt cele pe care trebuie să le consumăm în această perioadă pentru a ne ajuta organismul.

Citește și: Alimente ce ne vor ajuta detoxifierea organismului după perioada sărbătorilor de iarnă

Alimente pe care să le consumi în perioada rece a anului

În această perioadă a anului, în care temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, organismul nostru va avea de suferit, fiind mai predispus la viroze, mai ales dacă sistemul nostru imunitar este slăbit.

Schimbările de temperatură împreună cu zilele ce nu mai sunt la fel de lungi, ne pot afecta organismul, de aceea este bine să consumăm anumite alimente pentru a ne ajuta sistemul imunitar.

Pentru a ne întări sistemul imunitar, astfel încât să poată lupta cu virozele, este important să consumăm cât mai multe alimente ce conțin vitamine. Citricele, precum portocalele și lămâile, sunt nelipsite în această perioadă a anului deoarece ele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, ce vor întări sistemul imunitar.

Usturoiul este un alt aliment consumat în această perioadă rece a anului, acesta având proprietăți antivirale și antibacteriene, ce ne vor ajuta sistemul imunitar în lupta sa cu virozele.

Afinele sunt căutate în sezonul rece deoarece conțin flavonoide și hesperidină, ce ajută la prevenirea eventualelor infecții ce pot apărea în corp. Hesperidina are o serie de beneficii pentru sănătatea noastră, pe lângă efectele antiinflamatorii pe care le are, aceasta poate ameliora simptomele artritei și a astmului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: 8 sfaturi de alimentație sănătoasă pentru sănătatea mintală!

Ce alimente să nu consumăm în perioada rece a anului

Există unele alimente ce nu trebuie consumate în sezonul rece deoarece acestea duc la scăderea sistemului imunitar și nu oferă organismului nutrienții de care are nevoie.

Ardeiul iute este un aliment ce trebuie evitat în această perioadă rece a anului, mai ales dacă simțiți simptomele unei gripe sau a unei viroze.

Mâncărurile picate vor afecta stomacul, însă ardeiul iute poate fi înlocuit cu ghimbirul.

Deși oamenii se bucură de multe produse ce conțin zahăr în exces, acesta nu este recomandat în perioada rece a anului deoarece ne slăbește organismul și sistemul imunitar. În perioada rece este recomandat să se renunțe la zahăr și să fie înlocuit cu sucurile naturale.

În această perioadă nu sunt recomandate nici fructele ce se coc de cele mai multe ori vara sau toamna, precum căpșunile și piersicile, modul în care aceste sunt transportate fiind unul nu foarte sigur, având de altfel

multe chimicale în ele, ce nu sunt benefice organismului.

Citește și: 14 alimente recomandate! Afla ce te ajuta si ce sa eviti!

Surse: catine.ro, spynews.ro

 

Taguri: