Alina Gorghiu între politică și viața personală. În copilărie și-a pierdut fratele pe plajă

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 17 nov 2023, 00:15

Alina Gorghiu

Sursa: https://web.facebook.com/alinagorghiu

Alina Gorghiu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni politici din România.

Alina Gorghiu este senator în circumscripția electorală Timiș și vicepreședinte al Senatului, ocupând și funcția de membru al Comisiei pentru politică externă și al Comisiei pentru cultură și media, dar cum a ajuns să dețină aceste funcții și ce studii are aceasta?

Cine este de fapt Alina Gorghiu

Alina Gorghiu s-a născut pe 16 septembrie 1978, în Tecuci, Galați și este un avocat și un om politic în același timp. Până în anul 2004 a îndeplinit funcția de consilier local al sectorului 5, iar la alegerile legislative din 2008 a obținut un loc în Camera Deputaților în colegiul 22 din București.

Citește și: Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului României și vicepreședinte PNL, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Despre copilăria sa a declarat că atunci când era mai mică, părinții ei i-au dat o sarcină importantă și anume să aibă grijă de fratele ei mai mic.

Pe lângă faptul că era nevoită să fie un exemplu pentru acesta, Alina trebuia să își ia fratele cu ea peste tot.

Într-o vară părinții i-au trimis pe amândoi în tabără la Tuzla. Alina avea 7 ani, iar fratele ei, Mircea, cinci. Într-o zi profesorii s-au decis să îi ducă la plaja din Eforie. În timp ce Alina a ales să stea cu colegele sale, fratele său s-a îndepărtat de grup și s-a pierdut. Aceasta a mărturisit că: „L-am cautat cu toții ca disperații. Am bătut fiecare colțișor al stațiunii. Vreo două ore și ceva nu am știut nimic de el. În final, l-am găsit aciuiat la o masă, pe o terasă. Era speriat și plâns tot. Nu am mai vorbit cu el două zile.” Conștient că a făcut o boacănă, Mircea nu a suflat o vorbă în fața părinților.

Pentru că s-a gândit că nu va mai trebui să îl ia cu ea peste tot Alina Gorghiu le-a povestit părinților săi absolut tot.

Alina Gorghiu studii și viața sa profesională  

Între 1997 și 2001 a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București. În perioada 2002-2003, a făcut studii post-universitare de specializare în Științe Penale Criminologie la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Începând cu 2004 a studiat

Din 2004 a studiat în cadrul unui master în domeniul Dreptului penal al afacerilor din cadrul Universității Hyperion, pe care l-a absolvit în 2006, iar din octombrie 2006 până în noiembrie 2006 a urmat studiile post-universitare la Colegiul Național de Apărare, specializarea Securitate și Apărare Națională în cadrul Universității Naționale de Apărare. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Alina Gorghiu
[Sursa: https://web.facebook.com/alinagorghiu]

Alina a luat contact cu domeniul medierii în ianuarie 2007  odată cu urmarea unui curs de inițiere în profesia de mediator, în cadrul Consiliului Baroului București și Centrul de Mediere și Arbitri București. În iunie 2007 a participat la UIA World Forum of Mediation Centres la Forumul Centrelor de Mediere organizat de Uniunea Internațională a Avocaților care a avut loc la New York, SUA, iar în noiembrie 2007 la al 51-lea Congres al Uniunii Internaționale a Avocaților de la Paris, Franța, apoi în februarie 2008 la Seminarul "International Mediation and Arbitration" în Jaipur, India.

Citește și: Actorul Florin Zamfirescu, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” Duminica aceasta, de la 22:00, confesiunile extraordinare ale marelui actor român, într-un interviu maraton impresionant

În prezent, în legislatura 2020-2024, Alina Gorghiu este senator în circumscripția electorală Timiș și vicepreședinte al Senatului, ocupând și funcția de membru al Comisiei pentru politică externă și al Comisiei pentru cultură și media.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a câștigat un nou mandat de deputat, ca reprezentat al colegiului 22. Procentul pe care l-a obținut, 71,33%, a fost cel mai ridicat din București. În perioada 18 decembrie 2014- septembrie 2016 a fost Copreședinte al Partidului Național Liberal, iar în perioada septembrie- decembrie 2016 a ocupat funcția de Președinte PNL.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a câștigat un nou mandat de deputat, ca reprezentat al colegiului 22. Procentul pe care l-a obținut, 71,33%, a fost cel mai ridicat din București. În perioada 18 decembrie 2014- septembrie 2016 a fost Copreședinte al Partidului Național Liberal, iar în perioada septembrie- decembrie 2016 a ocupat funcția de Președinte PNL.

Sursă: ro.wikipedia.org