Alina Gorghiu, rupe tăcerea despre scandalul plagiatului în care numele său a fost implicat: ”Erau niște pasaje care se regăseau și în alte lucrări” Cum a premeditat Președintele Interimar al Senatului ce va urma

Autor: Madalina Maftei

Alina Gorghiu, invitată la ”40 de întrebări cu Denise Rifai” a vorbit deschis despre scandalul plagiatului în care numele ei a fost implicat.

Alina Gorghiu a devenit membru PNL la 24 de ani și la doar 36 de ani a fost numită Președinte interimar al PNL, fiind prima femeie și cel mai tânăr lider care a condus acest partid. De profesie este avocat, mediator autorizat și arbitru al Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional. De asemenea, este Doctor în Drept penal și are un număr impresionant de specializări postuniversitare. Invitată la ”40 de întrebări”, Alina Gorghiu a vorbit despre scandalul în care numele ei a fost implicat în urmă cu mai mulți ani.

Alina Gorghiu: ”Doctoratul a devenit armă politică în ziua de azi”

Alina Gorghiu a vorbit deschis despre scandalul în care numele ei a fost târât în urmă cu mai mulți ani, în legătură cu o lucrare de doctorat pe care a coordonat-o, însă în care nu se regăsea nici măcar un rând scris de ea. Președintele Interimar al Senatului României a premeditat totul, fiind avertizată de ceea ce va urma, chiar de cineva din presă, care a anunțat-o că imaginea ei ar urma să fie pătată.

Citește și: Cine este bărbatul care a lansat-o pe Alina Gorghiu în politică! Politiciana a dat mai multe nume celebre: ,,Dacă veți lua filmulețele din perioada aceea, o să il vedeți''

”Nu a fost șantaj atunci. Vă amintesc că era un context politic complicat, 2015-2016, cu un Victor Ponta premier, care, în opinia mea, a trecut multă apă pe Dunăre de atunci, dar, în opinia mea, a abuzat de multe dintre pârghiile pe care le are un premier la îndemână și nu ar trebui să le acceseze pentru a-și

sensibiliza adversarii politici, competitorii politici. Doctoratul este un lucru care a devenit armă politică în ziua de azi. Dacă știam la momentul respectiv, când am început această colaborare cu domnul profesor Tudorel Toader, probabil că nici nu l-aș fi făcut, dar a fost un exercițiu pe care l-am vrut, tocmai pentru că partea electorală în România este deficitară”,  a declarat Alina Gorghiu,  la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alina Gorghiu a recunoscut că în lucrarea respectivă se regăseau mai multe paragrafe preluate din alte lucrări și recunoaște că acum este mult mai atentă la aspectele ce au legătură cu drepturile de autor.

”Da, erau niște pasaje care se regăseau și în alte lucrări, am coordonat, colegii mei și-au spus punctul de vedere, îmi aduc aminte de acest moment și mi se pare neplăcut și acum. Sunt mult mai atentă la orice aspect legate de drepturile de autor”, a mai spus Alina Gorghiu.

Citește și: ”Votul ăsta direct îți dă o mare legitimitate să ocupi funcția” Este pregătită Alina Gorghiu să-i ia locul lui Klaus Iohannis. Ce spune Președintele interimar al Senatului despre posibilitatea de a ocupa funcția de Președinte al României