Alivenci sarate, bunatati romanesti ca la bunica acasa! O reteta de te lingi pe degete

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 02:22

Am facut alivenci sarate. Le facea bunica din cand in cand, ca sa treaca o masa cand nu mai avea prea multe prin camara, dar facute cu drag si cu ingrediente bune isi gasesc loc pe orice masa.

De regula se fac dulci, cu miere sau zahar, dar varianta sarata este mai bogata si mai gustoasa. Eu le-am facut de cinci stele pentru ca am adaugat un sos de rosii aromat.

Cred ca alivencile sunt o reteta pur romaneasca, dar are ceva influente turcesti. Cu certitudine este o reteta veche, speciala si foarte gustoasa.

Ingrediente
Un litru de lapte,
Malai cat pentru o mamaliguta moale (circa 300-350 de grame)
6-7 oua100 de grame de unt
500 de grame de smantana
500 de grame de branza sarata de oaie


Piper, marar, cimbru, putina sare
500 de grame de rosii
Doua linguri de ulei
Un catel de usturoi
O frunza de dafin
O lingura cu miere

Vezi pe femeia.ro modul de preparare!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”