Allindustrial.ro comercializează cele mai eficiente motoare electrice

Author: Oana Iosif

Societatea în care trăim nu ar fi atât de dezvoltată dacă nu ar exista electricitatea. Aceasta este utilizată de fiecare om dar și de către toate domeniile de activitate care compun economia țării. Fie că este vorba despre utilizarea casnică sau industrială, electricitatea face parte din viața fiecăruia dintre noi și o utilizăm fără a ne da seama de importanța acesteia. Majoritatea dintre noi consideră că este un lucru normal posibilitatea de a putea utiliza electricitatea.

Motorul electric este una dintre invențiile care funcționează cu ajutorul electricității. Acesta este utilizat în situațiile în care este necesară energie mecanică. Astfel de situații există mai ales în mediul industrial însă sunt și situații casnice în care este necesară utilizarea energiei mecanice. Așadar, există un motiv foarte întemeiat pentru care motoarele electrice sunt foarte populare iar nivelul de vânzări al acestora este mare. Pentru a putea achiziționa motoare electrice trebuie cunoscute cât mai multe detalii despre acestea. Există mai multe tipuri de motoare eekectrice ceea ce înseamnă că avantajele oferite de către acestea diferă de la un model la altul. Este adevărat că în mare parte toate modelele de motoare electrice existente pe piața de specialitate fac același lucru însă există și diferențe între acestea. Aceste diferențe fac necesară utilizarea unui anumit tip de motor electric.

Informații care trebuie cunoscute despre motoarele electrice

Pentru ca motorul electric să poată fi utilizat la parametri optimi este necesar ca modul de funcționare al acestuia să fie înțeles de către persoanele care au nevoie de utilizarea unui astfel de echipament. De asemenea, trebuie cunoscute care sunt tipurile de motor electric care pot fi achiziționate în acest moment de pe piața de specialitate și care sunt principiile de funcționare ale acestora. Cunoscând și înțelegând aceste detalii achiziționarea motorului eelctric nu mai este o misiune complicată.

Motorul electric este un echipament rotativ care este utilizat pentru a putea transforma energia electrică în energie mecanică. Acest echipament este compus dintr-un stator și un rotor. Rotorul este componenta care transformă energia electrică în energie mecanică. În funcție de modul în care sunt construite motoarele electrice se clasifică în următoarele tipuri:

Motorul electric monofazat este un motor care funcționează cu ajutorul unei surse de alimentare monofazată. Acesta dispune de două fire care sunt alimentate de către sursa de alimentare cu curent electric. Acest model de motor electric este destinat activităților care nu necesită o putere mecanică mare, puterea mecanică pe care o oferă motorul electric monofazat fiind de maxim 10 CP. Cu toate că este un motor care nu dezvoltă o putere mecanică foarte mare este apreciat de către persoanele care doresc utilizarea acestuia în scop casnic.

Cu toate că motorul bifazat este utilizat extrem de rar mai sunt situații în care acesta este utilizat. Este compus din 2 tensiuni care sunt plasate la un unghi drept una față de cealaltă. Slaba eficiență oferită de către acest model de motor electric face ca acesta să fie utilizat extrem de rar în momentul de față.

Motorul electric trifazat este cel mai utilizat model de motor electric. Acesta este utilizat în general în activități industriale pentru că oferă un cuplu foarte mare. Transformarea energiei electrice în energie mecanică se realizează prin intermediul câmpului electromagnetic. Pentru ca un astfel de motor electric să poată funcționa este necesară utilizarea unei surse de alimentare trifazată. Transmisia se realizează prin intermediul liniilor conductoare. Oferă o putere și o durată de utilizare foarte mare. Datorită beneficiilor pe care le oferă motorul elctric trifazat este utilizat în toate rețelele electrice din întreaga lume.

Motorul electric trebuie să fie achiziționat dintr-un magazin de specialitate

Indiferent de modelul de motor electric achiziționat este obligatoriu ca acesta să fie achiziționat dintr-un magazin de specialitate. Importanța acestui aspect derivă din faptul că pe piață există și modele de motoarele electrice care nu oferă cel mai bun raport preț - calitate. pentru a putea evita achiziționarea acestora trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

  • Nivelul de specializare avut de către magazinul din care se realizează achiziția. Acest nivel trebuie să fie cât mai ridicat pentru a putea avea siguranța achiziționării unui model de cea mai bună calitate.

  • Colaboratorii pe care îi are magazinul. Magazinul este doar un distribuitor al motoarelor electrice. Acestea sunt realizate de către alte firme. Având în vedere acest detaliu este necesară analizarea colaboratorilor pe care îi are magazinul din care se dorește achiziționarea motorului electric. Aceștia trebuie să fie cunoscuți ca fiind producători care realizează motoare electrice de cea mai bună calitate.

  • Modelul de motor electric necesar. Sunt destul de dese situațiile în care motorul electric se defectează pentru că este utilizat într-o activitate în care acesta nu se poate descurca. Pentru a putea evita o astfel de situație trebuie cunoscut cu exactitate care este activitatea în care urmează să fie utilizat motorul electric.

  • Existența serviciului de consultanță de specialitate. Identificarea celei mai bune soluții este mai simplu de realizat în cazul în care există posibilitatea de a putea apela la serviciul de consultanță. De asemenea, existența unui astfel de serviciu transmite faptul că magazinul este unul profesionist și personalul care lucrează în cadrul acestuia face tot ceea ce este necesar pentru a putea oferi cele mai bune soluții.

    Având o vastă experiență în domeniul comercializării motoarelor electrice, allindustrial.ro oferă clienților șansa de a achiziționa cele mai eficiente modele de motoarele electrice. Acest lucru se întâmplă la cel mai bun raport preț - calitate.