Măsura privind alocații 2020 se aplică începând cu 1 ianuarie 2020, iar cheltuielile privind majorarea alocațiilor urmând să fie incluse în bugetul pe anul următor.
Alocații 2020. Declarația Ministrului Muncii, Marius Budăi
"Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare", a afirmat Budăi.
Citeste si: Bani mai multi pentru mii de romani! Cand vor ajunge banii la oamenii care au mare nevoie de ei
Citeste si: E oficial! Ce se intampla cu bursele elevilor in anul scolar 2019- 2020
Cine beneficiază de majorarea de alocații în anul 2020
Alocația se acordă copiilor în vârstă de 18 ani, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, însă urmează cursurile invăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Alocație elevi anul școlar 2019-2020 este următoarea:
- copiii cu vârsta până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu handicap primesc lunar o alocație de 300 de lei;
- copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani încasează de la stat în fiecare lună 150 de lei;
- copiii cu vârsta între 3 și 18 ani în cazul copilului cu handicap primesc de la stat o alocație lunară de 300 de lei.
Ce alți bani mai primesc copiii de la statul român
”Programul pentru școli” pentru anul școlar 2019-2020 a fost implementat de executiv, la începutul lunii august.
Astfel, 540.474 lei sunt alocați pentru copiii preșcolari și elevilor din ciclurilor primare și gimnaziale care vor primi prin intermediul programului fructe, legume, lapte, produse lactate și produse de panificație.
După un calcul simplu, un copil primește zilnic suma de 1.6 lei, iar într-un an școlar un elev va beneficia de suma de 281.5 lei.
„Asigurăm fondurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli, în anul școlar 2019-2020, de care vor beneficia aproximativ 1.9 milioane de copii. Prin acest program, preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte și produse lactate, produse de panificație, dar vor fi și învățați cu privire la obiceiurile alimentației sănătoase”, a declarat Viorica Dăncilă.