Alocații mai mari de la 1 ianuarie 2025! Care sunt noile sume pe care le vor primi copiii, începând cu luna ianuarie

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 ian 2025, 14:45

Alocații mai mari de la 1 ianuarie 2025

Sursa: Unsplash

Alocațiile copiilor s-au majorat de la 1 ianuarie 2025, astfel în prima lună a acestui an vor primi sume mai mari din partea statului.

Anul 2025 aduce o serie de modificări asupra majorărilor promise în anul care a ajuns la final. Cu toate acestea, alocațiile copiilor vor crește cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Iată care sunt noile sume pe care le vor primi copiii, începând cu luna ianuarie.

Alocații mai mari de la 1 ianuarie 2025

Anul 2025 le aduce un motiv de bucurie copiilor, deoarece alocațiile de stat s-au majorat în prima zi a acestui an.

De la 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat ale copiilor au fost majorate cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, astfel sumele primite de cei mici și tineri sunt mai mari chiar din luna ianuarie.

O creștere de 10,4% presupune mai mult cu 75 de lei la alocațiile copiilor sub doi ani sau cu dizabilități și mai mult cu 31 de lei pentru alocațiile copiilor care au peste doi ani.

Astfel, copiii sub doi ani sau cu dizabilități vor primi 794 de lei, față de 719 lei, iar copiii care au peste doi ani vor primi din ianuarie 323 de lei, față de 292 de lei, sumă primită în 2024.

Citește și: Vești bune despre livrarea alocațiilor în decembrie! Cu cât se vor majora acestea de la 1 ianuarie 2025

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Monica Odagiu, confesiuni la aproape 2 ani după tragicul accident în care a fost implicată. „Nu doresc asta nici celui mai mare dușman al meu. Am coșmaruri când visez incidentul.”

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit digi24.ro.

Alocațiile de la stat au crescut și la începutul anului trecut, mai exact în luna ianuarie a anului 2024, cu 13,8%. 

Cine primește alocație din partea statului

Alocația de stat se acordă pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani, dar și tinerilor care au împlinit 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora. Cu toate acestea, tinerii care repetă anul școlar nu pot beneficia de alocație de stat. 

Tinerii care repetă anul școlar din cauza unor motive de sănătate pot primi în continuare alocație de stat, dar doar dacă pot dovedi motivele medicale cu ajutorul unui certificat medical, potrivit lege5.ro