Alocații mai mari pentru copii! Autoritățile au anunțat creșterea lunară a alocațiilor! Când are loc majorarea

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 22 iul 2024, 12:31

Cu cât se măresc alocațiile

Sursa: Unsplash

Recent, coaliția de la Cancelaria Federală din Germania a convenit asupra unui proiect de buget care aduce o noutate semnificativă: alocația pentru copii va fi redenumită „protecție de bază pentru copii” și va beneficia de o creștere lunară.

Dacă în România alocațiile pentru copii se ajustează anual, în funcție de rata inflației, în Germania majorările asupra acestui sprijin financiar se vor face în fiecare lună. Astfel alocațiile vor crește cu cinci euro lunar.

Când are loc majorarea alocațiilor

Respectiva mărire, anunțată pentru anul viitor, este menită să sprijine familiile și să contribuie la reducerea sărăciei în rândul copiilor. De

asemenea, familiile defavorizate vor primi, și ele, o majorare a alocației suplimentare, tot cu cinci euro. Bugetul federal pentru 2025 a fost construit cu respectarea strictă a limitei de îndatorare impusă de lege.

În plus, pentru anul 2024, s-a aprobat un buget rectificativ care include măsuri menite să stimuleze creșterea economică. Aceste măsuri vizează încurajarea investițiilor private și facilitarea ocupării forței de muncă, în special pentru părinți.

Deși bugetul pentru apărare va crește cu doar 1,2 miliarde de euro, mult sub cerințele ministrului Apărării, acest lucru reflectă prioritizarea cheltuielilor sociale și economice. În contextul unei creșteri economice modeste preconizate pentru Germania, Guvernul a anunțat planuri pentru o „turbo de creștere” economică, care include facilități fiscale pentru companii și măsuri menite să reducă birocrația și să stimuleze ocuparea forței de muncă.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Citește și: Alocații mai mari în anul 2025! Suma pe care o primesc părinții pe carduri din partea statului

Românii din străinătate primesc numeroase ajutoare

De asemenea, românii din Spania, a doua cea mai mare naționalitate străină din Spania, după marocani, beneficiază, și ei, de sume considerabile de bani din partea statului. Securitatea Socială din Spania oferă diverse ajutoare financiare, inclusiv alocații pentru nașterea sau adopția unui copil.

Aceste ajutoare sunt destinate în special familiilor numeroase, părinților singuri și părinților cu dizabilități severe. Pentru a beneficia de aceste ajutoare, cetățenii trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi reședința legală în Spania și venituri anuale sub un anumit plafon.

De exemplu, o familie cu un copil trebuie să aibă venituri sub 15.001,00 euro pentru a fi eligibilă pentru ajutorul de 1.000 de euro.

Limitele de venit cresc progresiv în funcție de numărul de copii. Sprijinul financiar ajunge până la 33.915,85 euro pentru familiile cu 10 copii. 

Citește și: Cum pot fi recuperate alocațiile care nu au fost ridicate la timp: Documentele necesare pentru recuperarea banilor

Pentru a primi acest ajutor din partea statului spaniol trebuie depusă o cerere prin email la Securitatea Socială.

De asemenea, sunt necesare următoarele documente:

  • Cartea de familie
  • Dovada veniturilor
  • DNI-ul solicitantului și al celuilalt părinte
  • Titlul de familie numeroasă (după caz)
  • Titlul de handicap (după caz)
  • Certificatul de înregistrare a beneficiarilor și decedaților
  • Hotărârea judecătorească care atestă tutela (după caz).