Începând cu anul viitor, alocațiile copiilor s-ar putea majora. Această măsură vine după ce au fost promise și pensii, dar și salarii mai mari.
Alocațiile copiilor ar urma să fie mai mari
Conform unor surse Antena 3, Guvernul României dorește să mărească alocațiile copiilor, iar acestea ar urma să crească de la 243 de lei pe lună la 300 de lei.
Mai mult decât atât, în momentul de față, se face o simulare și pentru acordarea a 50 de lei în plus la alocațiile copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, dar și pentru copiii cu handicap, iar suma ar urma să ajungă la 650 sau chiar 700 de lei.
De asemenea, Guvernul le-a mai dat o veste bună elevilor. Mai exact, dacă aceștia îndeplinesc toate criteriile stabilite de către Guvern, vor putea primi sume cuprinse între 1.000
Acești bani reprezintă, mai exact, stimulente financiare ce sunt menite să îi încurajeze pe elevi să învețe mai mult și care îi răsplătesc pe cei care au făcut, deja, acest lucru.
La finalul lunii octombrie se spunea că Palatul Victoria urmează să dezbată un proiect de hotărâre guvernamentală prin care s-a vorbit despre acordarea elevilor din ciclul preuniversitar stimulente financiare de până la 3.000 de lei.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Recompense financiare pentru elevii de 10
Așadar, potrivit acestui proiect, elevii care, în urma Evaluării Naționale susținute în anul 2022, au obținut nota 10, vor primi suma de 1.000 de lei, iar 221 de copii au obținut nota maximă.
Mai mult decât atât, absolvenții claselor a XII-a și care, la examenul de Bacalaureat susținut în anul 2022, au obținut nota 10, la probele susținute în perioada iunie-iulie, vor primi suma de 3.000 de lei, iar 162 de elevi se încadrează în această ipostază.
După ce proiectul va fi aprobat de către Guvern și după ce va fi publicat în Monitorul Oficial, Ligia Deca, ministrul Educației, urmează să comunice lista elevilor care fac parte din aceste categorii, pentru ca banii să ajungă la ei.
De asemenea, Ligia Deca va face anumite modificări în ceea ce privește structura anului școlar, dar a specificat faptul că măsurile luate de Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, rămân în vigoare, dar vor fi revizuite după un an de când au fost implementate.
„Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare.
Aş vedea ca orice schimbare – pentru schimbări educaționale diferite – să înceapă cu cei care întră în clasa a V-a, schimbări care țin de examenul de bac să fie doar pentru cei care intră în clasa a IX-a”, a spus aceasta, în cadrul primei conferințe de presă pe care a susținut-o în calitate de ministru.