„Am făcut tot posibilul să NU vin la echipa națională”. Mircea Lucescu, moment de ironie în timpul conferinței de presă unde a fost prezentat oficial ca selecționer al „Generației de Suflet”

Autor: Andrei Costanda

Mircea Lucescu a fost prezentat oficial ca selecționer al naționalei României

Sursa: Profimedia

Tehnicianul Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, a fost anunțat oficial ca noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, marcând o revenire la cârma echipei după aproape patru decenii.

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai de succes antrenori români, revine la conducerea echipei naționale de fotbal a României, după 38 de ani de la prima sa experiență în această poziție.

El își va începe oficial mandatul la începutul lunii septembrie, odată cu debutul ediției 2024-2025 a Ligii Națiunilor.

Primul obiectiv al lui Mircea Lucescu, Liga Națiunilor

Primele meciuri oficiale pentru Lucescu în noul său mandat vor avea loc pe 6 și 9 septembrie, împotriva echipelor Kosovo și Lituania.

Tehnicianul a recunoscut că nu cunoaște personal jucătorii actuali și a subliniat importanța unei bune pregătiri și a unei cunoașteri detaliate a fiecărui membru al lotului.

„Am cerut să-i văd la față, voi face tot ce e posibil ca experiența mea să-i ajute. Vreau să cunosc toți jucătorii care pot fi selecționați, mă voi consulta cu oamenii din jur care îi știu, încerc să iau contact cu ei înainte de întâlnirea pe care o vom avea.

Nu va fi ușor, cel care riscă sunt eu, dar am convingerea că se poate face o treabă bună”
, a declarat Lucescu.

Lucescu a subliniat importanța jucătorilor tineri și a campionatului intern în construirea unei echipe naționale puternice.

„Sunt foarte mulți jucători tineri care și-au exprimat dorința de a juca pentru România. Pe aceia trebuie să-i supraveghem. Eu mă concentrez foarte tare pe campionatul intern.

Sper să crească, a început o rivalitate pozitivă. Nu poți să faci o echipă națională puternică fără cluburi interne puternice”, a explicat el.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Conducerea SNSPA l-a demis pe Alfred Bulai în urma scandalului sexual! Profesorul este în continuare anchetat după ce autoritățile au primit și alte sesizări pe numele acestuia

Citește și: Sărbătoare cu cruce neagră în calendar ortodox la data de 7 august 2024: Românii ce poartă numele acestei sfinte își serbează onomastica

Cariera impresionantă a lui „Il Luce”

Născut pe 29 iulie 1945, Mircea Lucescu a avut o carieră remarcabilă atât ca jucător, cât și ca antrenor. Ca jucător, a evoluat în principal la Dinamo București, unde a câștigat cinci titluri de campion al României și o Cupă a României. Și-a încheiat cariera de jucător la Corvinul Hunedoara, unde a început și cariera de antrenor.

La nivel internațional, Lucescu a fost selecționat de 70 de ori în prima reprezentativă a României, fiind căpitanul echipei la Campionatul Mondial din Mexic 1970. Ca antrenor al echipei naționale, a reușit calificarea la Campionatul European din 1984.

Lucescu a avut succes și în afara României, antrenând echipe precum Pisa, Brescia și Reggiana în Italia, Rapid București și Dinamo București în România, Galatasaray și Beşiktaş în Turcia, și Șahtior Donețk în Ucraina, unde a devenit cel mai longeviv antrenor din istoria clubului și a câștigat numeroase titluri naționale și internaționale, inclusiv Cupa UEFA în 2009.

Pe lângă succesul pe teren, Lucescu a primit numeroase onoruri, inclusiv Ordinul Național „Crucea României” în grad de Cavaler și titlul de cetățean de onoare al municipiului Hunedoara. El este considerat unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului, conform clasamentelor stabilite de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) și France Football.